ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul Florin Cîțu a declarat marți că nu va interveni pentru a plafona prețurile la energie acum, în pragul sezonului rece, pe fondul neliniștilor generate de triplarea facturilor la utilități, relevă Q-Magazine.

„Există o îngrijorare în spațiul public care se accentuează în ceea ce privește prețurile la energie, în special pentru că vine sezonul de iarnă – plata facturilor – și atunci trebuie să venim cu soluții. Bineînțeles că soluția asupra prețurilor nu poate să vină de la premier, trebuie să găsim soluția împreună. Vă spun din capul locului că nu vom interveni pentru a plafona prețurile, asta ca să fie foarte clar”, a declarat Florin Cîțu.

„Trebuie să rezolvăm o problemă pe termen scurt, acum, pentru iarnă și de aceea ne-am întâlnit iarăși astăzi, aici, pentru a definitiva soluțiile pe care deja le-am anunțat în spațiul public. În primul rând, este vorba de ... a compensa o parte din factura pentru consum în această iarnă. La această soluție trebuie să-i găsim forma finală cât mai repede”, a adăugat premierul.

Cîțu a mai spus și că și-a fixat ca obiectiv independența energetică a României, fără a detalia și cum are de gând să atingă acest obiectiv. Probabil, la fel cum a asigurat și „independența” politică a țării! Asta, în contextul în care „guvernele lui Iohannis” nu au făcut decât să închidă mine și termocentralele pe cărbuni (Mintia, cel mai recent exemplu), mari producătoare autohtone de energie electrică, punând pe butuci și Complexul Energetic Oltenia care, o dată închis, ar duce la scăderea cu 15-20% a producției interne de electricitate. 

Florin Cîțu a făcut aceste declarații marți, înainte de a se întâlni cu ministrul Energiei, Virgil Popescu, ministrul Muncii, Raluca Turcan, și cu reprezentanți ai ANRE, Transelectrica, OPCOM, Consiliului Concurenței și ANPC. Citiți integral pe Qmagazine.ro