ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul Florin Cîțu (PNL) a anunțat în conferința de presă de miercuri privilegii pentru cei vaccinați (acordate pe bază de certificat „verde”) și a lansat eticheta de „analfabeți funcțional” pentru cei care refuză vaccinarea Covid, neobligatorie și benevolă, potrivit Ministerului Sănătății. 

Campania de vaccinare bazată pe restricții pentru nevaccinați și amenințări din partea televiziunilor care mint că nu mai sunt locuri la ATI nu dă roade, așa că guvernul PNL trece la jigniri.


Am văzut câteva studii în această perioadă și o corelație care nu ne face cinste între scorul de la testul PISA și rata de vaccinare. Sunt mai multe studii și aici ar trebui să facem o analiză și să vedem după aceea ce putem să facem, a declarat Florin Cîțu, citat de Știri pe Surse.
 
Cu alte cuvinte, premierul crede că testele de inteligență ar da un scor mai mare la persoanele care se conformează propagandei guvernului pro-vaccinare și acceptă să-și plătească libertatea cu propriul corp.
 
„În această logică, însă rata de vaccinare ar fi trebuit să fie de 57%, aproape dublu decât este în prezent. Potrivit ultimelor date oficiale, rata de vaccinare la persoane eligibile, adică 12+, este de 32%.”, observă până și HotNews.
 
 
Acesta nu este primul derapaj al lui Florin Cîțu la adresa persoanelor care aleg să nu se vaccineze cu serurile experimentale Covid. Prima oară i-a numit „teroriști” pe cei care îndrăznesc să se îndoiască de restricțiile și măsurile dictate de Guvern, ocolind Parlamentul și Constituția atunci când aprobă încălcări ale drepturilor fundamentale. A doua oară, Cîțu a spus că vocile dizidenților trebuie „eliminate”. Iar azi, a bătut apropoul referitor la inteligența „scăzută” a nevaccinaților.
 
Cu toate astea, premierul nu a pomenit nimic despre inteligența vaccinaților care nu se pot exprima dacă nu citesc de pe foaie sau prompter texte pregătite dinainte, care vorbesc cu o viteză ce nu le permite articularea sau delimitarea clară a ideilor sau care fug de jurnaliști atunci când aceștia le adresează întrebări incomode.
 
Pentru afirmațiile sale discriminatorii la adresa unei părți majoritare din populația României, premierul va avea de răspuns în dosarele care i s-au intentat la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD). 
 
Redăm mai jos filmarea conferinței de presă desfășurate miercuri la Guvern. VIDEO: