ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Internetul se îndreaptă spre o cenzurare totală a conținutului „neautorizat”, precum și a persoanelor care consumă sau produc astfel de conținut. Odată ce sunteți identificat ca fiind „periculos”, vi s-ar putea interzice prezența pe Internet, refuzându-vi-se accesul la e-mail și la conturile online.

Forumul Economic Mondial (WEF) face parteneriate cu giganții Big Tech și cu guvernele pentru a supraveghea Internetul, încurajând „acțiuni coordonate” împotriva vocilor „neautorizate”, considerate „nocive” pentru mentalul colectiv, scrie Leo Hohmann de la Technocracy.news.

Forumul Economic Mondial a anunțat pe 29 iunie că va iniția un nou „parteneriat public-privat” cu firmele Big Tech și cu guvernele din întreaga lume pentru a identifica și a elimina de pe Internet toate opiniile pe care le consideră „nocive”.


WEF este una dintre acele organizații elitiste care exercită o influență enormă asupra liderilor aleși ai națiunilor occidentale, dar de care aproape nimeni din populația majoritară nu a auzit vreodată (și nici nu i-a votat vreodată pentru a conduce destinele oamenilor).

Membrii săi sunt corporatiști și tehnocrați internaționaliști care se întâlnesc o dată pe an la Davos cu scopul declarat de a lucra pentru a „modela agendele globale, regionale și industriale”.

WEF a făcut mare vâlvă anul trecut cu mult mult-trâmbițata „Mare Resetare", care promite să folosească pandemia ca pe o „oportunitate” pentru a zdrobi sistemul economic capitalist bazat pe dolarul american și pentru a „reconstrui mai bine”/„build back better” într-un sistem mai socialist și mai integrat global, care să reflecte obiectivele Agendei 2030 a ONU pentru dezvoltare durabilă.

Orice politician pe care îl auziți folosind termenul „reconstruim mai bine”/„build back better” [Biden-Harris-Trudeau-Johnson repetă zilnic această mantră] să știți că a băut din cupa cu otravă ideologică a Forumului Economic Mondial și a fondatorului său, Klaus Schwab.
 
Cea mai recentă inițiativă a lui Schwab este așa-numita „Coaliție Globală pentru Siguranță Digitală”, formată din directori ai firmelor de Big Tech și din oficiali guvernamentali, cu scopul de a crea un „cadru global” pentru reglementarea exprimării pe Internet, pe care își doresc să-l curețe de așa-numitul „conținut nociv”. [Numele colaiției ne duce cu gândul la Comitetul pentru Siguranță Publică ce a condus domnia terorii în timpul Revoluției Franceze]. Și cine definește ce este „nociv”? Coaliția globală înființată de elitistul WEF, desigur!

Conținutul „nociv” vizat de această Coaliție Globală pentru Siguranță Digitală putem paria că va fi astfel definit încât să-i prinde în laț pe cei care susțin guvernarea limitată, valorile tradiționale și libertatea individuală. Aceia dintre noi care încă mai cred în astfel de lucruri nu vor fi incluși în conceptele de „incluziv”, „egalitate” sau „diversitate” pe care le vehiculează WEF.

„Coaliția Globală pentru Siguranță Digitală este o platformă public-privată de cooperare globală pluripartită pentru dezvoltarea inovațiilor și sporirea colaborărilor care abordează conținutul și comportamentul nociv în mediul online”, precizează WEF pe pagina web proprie.

Microsoft a anunțat imediat că este de acord cu planul WEF de a înăbuși libertatea de exprimare pe Internet.

Courtney Gregoire, șefa departamentului de securitate digitală al Microsoft, a declarat:
 
„Tehnologia oferă instrumente pentru a învăța, a ne juca, a ne conecta și a contribui la rezolvarea unora dintre cele mai mari provocări ale lumii. Dar prejudiciile legate de siguranța digitală rămân o amenințare la adresa acestor posibilități. Întrucât Forumul Economic Mondial este determinat în mod unic să accelereze colaborarea public-privată necesară pentru a dezvolta siguranța digitală la nivel global, Microsoft este nerăbdător să participe și să contribuie la crearea de soluții la nivelul întregii societăți pentru această problemă a întregii societăți."

Și Facebook se arată la fel de bucuros să se apuce de găsirea unor noi modalități de a-și stimula utilizatorii să ia în considerare să-și denunțe prietenii pentru că gândesc greșit. Gigantica rețea de socializare a început să le trimită unor utilizatori mesaje ambigue care sună astfel:

„Sunteți îngrijorat că cineva dintre cunoscuții voștri devine extremist?”.

Vedeți mai jos captura de ecran pe care un utilizator a primit-o de la Facebook pe 1 iulie 2021 și pe care a trimis-o unui reporter.
 
 
 
 
Acest program se potrivește mănușă cu retorica venită de la Washington de când Biden a revendicat președinția.

Biden și procurorul său general, Merrick Garland, nu ratează nici o ocazie pentru a acuza  „extremiștii” de dreapta ca fiind „cea mai mare amenințare la adresa democrației noastre”. Aceasta este o metodă clasică de propagandă folosită pentru a întoarce sentimentul public împotriva unei categorii demografice vizate. Naziștii au perfecționat acest lucru, folosind mass-media pentru a pune toate problemele Germaniei pe seama evreilor până când au început efectiv să-i adune și să-i facă să dispară.

Următoarea fază a acestui plan malefic este de a-i încuraja pe americani să se denunțe reciproc la poliția gândirii online. Ce se întâmplă în continuare, după ce cineva a fost raportat la Facebook, Google sau Microsoft? Îi vor preda giganții Big Tech pe cei acuzați de delicte de opinie de către "prietenii" și " urmăritorii" lor online către FBI-ul politizat al lui Biden? Acesta este modul în care funcționează lucrurile în China comunistă.
 
Mai mult, nu doar că giganții Big Tech ne vor urmări ce postăm pe conturile online pentru a suprima orice dizidență, dar ar putea deveni posibil să ne fie restricționat până și accesul la Internet. 
 
Technocracy news arată într-un alt articol modul în care cenzura se orientează dinspre conținut spre indivizi. Furnizorul Comcast a făcut o judecată de valoare cu privire la fișierele descărcate de un utilizator și i-a suspendat complet serviciul, pedepsindu-l prin interzicerea accesului la tot conținutul de pe Internet.

Ca și când o firmă de distribuție ar opri alimentarea cu energie electrică a unui client pentru că nu-i plac tiparele de consum ale acestuia! Există îngrijorări cu privire la planurile guvernamentale de a duce cenzura la nivelul furnizorului de servicii de Internet și al hardware-ului folosit, nivel la care orice utilizator „incomod” ar putea fi îndepărtat prompt de pe Internet. Dar tocmai asta a făcut Comcast! 
 
După ce Comcast a suspendat accesul la internet al unui utilizator pentru că a descărcat materiale protejate de drepturi de autor, unii oameni se întreabă dacă în viitorul apropiat ar putea fi aplicate pedepse similare pentru accesarea de "conținut ofensator".

Un abonat Comcast Xfinity a fost informat că serviciul său de Internet a fost suspendat pentru 8 ore din cauza descărcării de fișiere prin torrents și că nu va fi restabilit până când nu va contacta compania.

„Această alertă are scopul de a vă anunța că, în această lună, am primit din nou notificări privind presupuse încălcări ale drepturilor de autor asociate cu contul dumneavoastră Xfinity. Asta înseamnă că serviciul dvs. de Internet ar fi putut fi folosit în mod repetat pentru a copia sau partaja un film, un spectacol, un cântec, un joc sau alt conținut fără permisiunea necesară”, se arată în e-mailul trimis clientului.

Utilizatorul a fost informat că alte încălcări vor duce la o nouă suspendare de 12 ore și că dacă o va ține tot așa va avea parte de noi suspendări sau chiar închiderea abonamentului de Internet furnizat de Xfinity.

Și furnizorul ISP Cox a aplicat în trecut o suspendare de 6 luni unui utilizator după ce a primit mai multe plângeri.
 
Într-adevăr, în plină pandemie, când acțiuni precum cumpărăturile, serviciile bancare, cazarea, serviciile guvernamentale și alte necesități de bază ale vieții se desfășoară în principal online (iar în unele cazuri, exclusiv online), întreruperea accesului la Internet nu se deosebește cu nimic de întreruperea alimentării cu energie electrică sau cu apă curentă a unui consumator.

Și dacă marii furnizori de servicii de Internet sunt dispuși să se supună industriei divertismentului prin aplicarea unor pedepse atât de draconice, ce i-ar împiedica să facă același lucru când vor fi presați de guverne sau de activiști?
 
E o întrebare pe care și-o pune și doctorul Vernon Coleman care, în filmele sale de conștientizare asupra dictaturii pandemice, avertizează că ne-am putea confrunta cu nivelul următor al restricțiilor - cele împotriva liberei exprimări pe Internet.