ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul președinte ANAF din perioada Guvernelor Ponta, Gelu Diaconu, revine cu o serie de precizări despre proiectul impozitului pe gospodărie. Potrivit lui Diaconu, proiectul a mai circulat într-un grup restrâns de adversari ai cotei unice. Fostul șef ANAF scoate în evidență două aspecte cu adevărat explozive: noul tip de impozitare ar presupune și impozitarea suplimentară a pensiilor, iar implementarea lui ar genera din start o gaură de 10% în buget, scrie stiripesurse.ro.

Imediat după ce am publicat pe blog cele 13 argumente care susțin ideea ca introducerea impozitului pe venitul global pe gospodarie este „o prostie în stare pură”, Ministerul Finanțelor a făcut public proiectul actului normativ respectiv. Ce nu știe multă lume este că varianta actuala reprezinta un proiect mai vechi, ușor modificat, care a mai circulat într-un grup restrâns de minți înfierbântate, adversari ai cotei unice.

Vă rog sa mai observați încă o dată că:

-veniturile din pensii se globalizează/impozitează;

-este o monstruozitate de birocrație administrativă imposibil de pus în aplicare în termenele asumate de PSD;

-antrenează costuri de administrare uriașe (35.000 de consultanți???)

-complică viața contribuabilior și va duce la blocarea activității/sistemului informatic al ANAF plus la eșuarea proiectului cu Banca Mondială;

-transferă responsabilitatea declarării venitului de la plătitor (cum este cazul veniturilor cu reținere la sursa de astazi) către "responsabilul” de gospodărie pentru toți membrii realizatori de venituri din acea gospodărie!;

-oferă un venit considerabil sigur consultanților fiscali (mulți dintre aceștia funcționari ai MFP și ANAF!), sursă a multor incompatibilități mascate;

P.S. Trecând de la reținerea la sursa lunară la plata anuală a impozitului pe venit cine va suporta, timp de un an, "gaura" făcută de min. 10% bugetului? Propagandiștii populiști ai PSD-ului din studiourile de televiziune?

Știati că 80% din impozitul pe venit revine autorităților locale?

P.P.S. Cât privește reacția PNL și/sau USR pe aceasta temă, doar atât: despre morți numai de bine!”, scrie Gelu Diaconu pe Facebook.