ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fosta jurnalistă Andreea Budică a murit subit la doar 41 de ani, în urma unui accident vascular cerebral. Nu este deocamdată clar ce a declanșat AVC-ul la o persoană atât de tânără. Este al doilea deces de săptămâna asta din lumea presei, după ce, marți, ziaristul Alin Bogdan a murit subit de infarct la doar 42 de ani. 

Andreea Budică lucrase în trecut la Economica, Digi 24, The Money Channel TV, TVR sau Realitatea TV, iar în prezent era copyrighter la multinaționala Honeywell HTS.

Pe 27 ianuarie 2021, Andreea Budică redistribuia pe Facebook o informare despre „schema de imunizare după vaccinul Pfizer” anti-Cobid-19, aflat în faza a 3-a de studii clinice și deținând doar o autorizare de urgență, până la parcurgerea completă a cerințelor de autorizare deplină.

Pe 2 decembrie 2020, Andreea Budică redistribuia pe Facebook o postare cu un link de site guvernamental privind „informații sigure” despre „vaccinurile” Covid. Ironia soartei, cenzura automată a Facebook a suprapus și o etichetă care sugerează informarea pe acest subiect doar din centrul de resurse al Facebook.


 

Andreea Budică a decedat recent în urma unui AVC, cauza acestuia fiind, deocamdată, necunoscută. Ea a fost înmormântată vineri, 11 iunie 2021, în orașul natal, Petroșani. Colegii și cunoscuții și-au exprimat pe Facebook surprinderea și durerea pentru această pierdere neașteptată.