ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Din ianuarie, pașaportul „sanitar” din Franța este redenumit „vaccinal” și îi va exclude pe vindecați sau testați, iar nevaccinații sunt vizați de amenzi și obligativitate, a anunțat premierul Jean Castex, viitorul președinte al Consiliului U.E. pentru următoarele 6 luni. 
 
„Am decis, alături de președintele republicii, că un proiect de lege va fi înaintat parlamentului la începutul lunii ianuarie, având ca scop principal transformarea pașaportului „sanitar” în pașaport vaccinal și pentru a înăspri condițiile de control și de sancțiune împotriva pașapoartelor falsificate. 

De acum înainte, doar vaccinarea Covid va mai fi valabilă în pașaport.

Voi purcede la începutul săptămânii viitoare la consultări prealabile asupra acestui proiect legislativ, precum și asupra oricărei alte măsuri utile pentru a extinde la maximum vaccinarea Covid.

Ne asumăm să impunem constrângerea celor nevaccinați, căci serviciile de terapie intensivă și reanimare ale spitalelor noastre sunt umplute cu precădere de persoane nevaccinate”, a declarat luni premierul Franței, Jean Castex. Unul care moare de grija infectării nevaccinaților, deși el s-a infectat cu noul coronavirus după vaccinarea anti-Covid, demonstrând încă o dată „eficiența” serurilor experimentale. 
 
VIDEO via Ion Spânu:
 
 
Înainte de a fi numit prim-ministru pe 3 iulie 2020, Castex a funcționat ca șef al coordonării luptei împotriva coronavirusului în Franța. Un fel de Arafat - Rafila - Gheorghiță ajuns în fruntea guvernului. Sub conducerea sa, a fost implementat din 9 august pașaportul „sanitar” pentru accesul la mai toate locurile și serviciile publice, precum și la locul de muncă al lucrătorilor sanitari și din alte categorii care interacționează cu publicul. Deși, inițial, pentru a câștiga votul Parlamentului, s-a spus că măsura este provizorie și va dura doar 3 luni, în octombrie s-a cerut o prelungire cu 6 luni a acesteia, sub spectrul amenințării variantei Delta. Iar, acum, se vorbește despre eternizarea pașaportului vaccinal și excluderea celorlaltor două categorii, testații și vindecații de Covid. Iar asta la nici 5 luni de când cei care avertizau că pașaportul „sanitar” va face vaccinarea obligatorie erau taxați drept „complotiști” (cum li se spune în Franța „conspiraționiștilor” negaționiști ai narativei pandemiste).

Vestea proastă pentru toți europenii, și în special pentru români, este că Republica Franceză, promotoarea unor asemenea măsuri totalitare, urmează să preia președinția rotativă a Consiliului U.E. care se exercită de către prim-ministrul țării în cauză, respectiv vaccinistul Jean Castex. Ceea ce, coroborat cu faptul că celălalt motor al Uniunii Europene, Germania, a anunțat impunerea vaccinării obligatorii începând din februarie 2022, nu poate decât să indice clar direcția spre care se îndreaptă Uniunea Europeană. Este exact pohta ce-a pohtit-o președinta C.E. Ursula von der Leyen care anunța pe 1 decembrie 2021 că „a sosit momentul” pentru avansarea vaccinării obligatorii în toate statele membre.