ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fundația Prințul de Wales lansează un program nou de susținere a militarilor români răniți în conflictele din ultimii ani și a celor care ies la pensie și doresc să înceapă o carieră nouă, scrie evz.ro.

Această initiațiativă a Fundației Prințul de Wales începe cu susținerea a trei militari români, răniți în Afganistan, în vederea participării la Jocurile Invictus, un eveniment sportiv inițiat de Prințul Harry, fiul cel mic al Prințului de Wales, pentru militari răniți în teatrele de operațiuni, potrivit unui comunicat al Ambasadei Marii Britanii la București.

De la războiul din Kosovo, de la începutul anilor ’90 și până la războaiele recente din Irak și Afganistan, au avut loc 30.000 de misiuni ale soldaților români în cadrul forțelor multinaționale NATO.

28 de mililitari au fost uciși și aproape 200 răniți.

Armata României a devenit profesionistă în 2007, în momentul în care serviciul militar obligatoriu a încetat. Mulți dintre soldații care și-au început carieră atunci se apropie de vârstă pensionării - în jur de 50 de ani, în funcție de vechime și alte considerente.

Jocurile Invictus folosesc sportul că motivație pentru recuperarea fizică și psihică a militarilor eroi și de asemenea contribue la o mai bună înțelegere din partea publicului a situației militarilor răniți.

Cu aceeași ocazie, Fundația Prințul de Wales România lansează și o campanie publică de sprijin prin care urmărește să strângă fonduri pentru două programe noi: unul de consiliere pentru militarii ce suferă de boli cauzate de stres și un altul de reconversie profesională, inclusiv prin susținerea lor de a începe mici afaceri prin care să contribue la viață comunităților în care trăiesc.
 
Fundația Prințul de Wales va beneficia de expertiză din partea unor organizații din Marea Britanie ce sprijină militari eroi.

Campania Fundației Prințul de Wales de strângere de fonduri se va încheia în același timp cu Jocurile Invictus din Canada, la sfârșitul lunii septembrie. În măsură în care doriți să va alăturați campaniei, va rugăm să faceți donațiile în contul de mai jos.    Nume: Fundația Prințul de Țara Galilor  Cont RON: RO88 RZBR 0000 0600 1756 0756

La finalul campaniei, Fundația va publică un raport despre fondurile strânse și programele ce vor fi finanțate din aceste fonduri, precizează sursa citată.