ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Echipa lui Trump a dezvăluit joi că intenționează să lanseze o nouă platformă de socializare, asemănătoare cu Twitter, în zilele următoare, în timp ce lupta împotriva cancel culture și a cenzurii Big Tech continuă, potrivit Right Side Broadcasting

Fostul consilier al lui Trump, Jason Miller, conduce platforma numită "GETTR", care este descrisă ca fiind un efort  al echipei Trump de a deschide calea în "lupta împotriva cancel culture, promovarea bunului simț, apărarea libertății de exprimare, contestarea monopolurilor din social media și crearea unei adevărate piețe a ideilor".

GETTR va fi gata de utilizare duminică, 4 iulie, la ora 10.00. "Vești emoționante", a exclamat Miller. "Startul oficial este duminică la ora 10 dimineața - Ziua Independenței!!!".

Pagina de înscriere a platformei "de ultimă generație" precizează că utilizatorii vor putea să se implice în subiecte în trend, să dea like și să partajeze diferite postări sau să parcurgă newsfeed-ul.

Lansarea platformei are loc la doar câteva luni după ce Trump a fost interzis definitiv de pe Twitter și temporar de pe Facebook timp de doi ani - o mișcare pe care criticii o evidențiază ca fiind un efort al extremei stângi de a reduce la tăcere conservatorii de pe internet.

De când Trump a fost redus la tăcere de către Big Tech, conservatorii au început să caute o platformă care să susțină libertatea de exprimare fără a cenzura utilizatorii pentru opiniile lor politice.
 
Aplicația GETTR a lui Trump, care se află încă în faza de testare beta, a fost deja descărcată de mii de ori și poate fi găsită în magazinele de aplicații pentru utilizatorii din întreaga lume.

Potrivit unui raport Axios, se așteaptă ca alți oficiali ai Casei Albe a lui Trump să se alăture platformei atunci când aceasta va fi lansată oficial.

Trump nu este în prezent activ pe platformă, însă rămâne neclar dacă acest lucru se va schimba. Pentru a fi unul dintre primii invitați la GETTR, dați click AICI!