ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După ce fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, a recunoscut că tatăl său a fost colaborator al Securității, filosoful Gabriel Liiceanu a publicat o opinie în care îl apără pe politicianul PLUS. Liiceanu îl compară  cu Maica Tereza, îi admiră chipul „angelic” și  spune că este „unul dintre cei mai frumoși contemporani ai noștri”. Se întreabă cine oare, dintr-o funcție publică sau din poziția de persoană privată, a făcut mai mult bine românilor și  propune ca Voiculescu, cu al său „zâmbet sfielnic”, să fie numit șef peste o comisie anti coronavirus.

„L-am descoperit pe Vlad Voiculescu în câteva apariții TV pe când era ministru al Sănătății. M-a uimit să văd pe chipul său o bunătate „mîșkiniană”, pe care îndeobște o asociem cu dezarmații în fața vieții, cu cei pe care-i înlături din calea ta cu un simplu gest al mâinii. Oameni care nu vin din lumea asta și care nu sunt făcuți să răzbată în ea. „Ia uite, mi-am zis, ne-am procopsit cu un bleg ca ministru! Numai asta ne mai lipsea.” Apoi i-am aflat parcursul de viață până la cei 33 de ani ai săi. L-am văzut îmbinând urbanitatea cu tenacitatea și practicând calmul sub masca angelicului. L-am văzut răspunzând liniștit la toate calomniile care s-au abătut asupra lui. L-am văzut, deopotrivă, punând corpul de control al ministerului să dea iama prin mafiile medicale din România. Și, cu graba mea de a așeza oamenii care mi se par frumoși sub un arhetip, l-am botezat „Maica Tereza”, după sfânta din Calcutta care a înființat „Casa Inimii” și care a spus că „o moarte frumoasă pentru cei care au trăit ca animalele este să moară ca îngerii, iubiți și mângâiați”. Oricât de sfântă era, Maica Tereza nu era o bleagă”, scrie Liiceanu în textul de pe contributors.ro.

Osanalele închinate politicianului USR nu se opresc aici. Liiceanu are chiar o propunere pentru Guvernul Orban III: Voiculescu să fie desemnat să gestioneze „calamitatea care a venit peste noi”, adică să fie pus șef peste o potențială comisie „anti coronavirus”.

Îi propun așadar, cu modestie cetățenească, celui care va fi fiind prim-ministru, să înceapă această nouă pagină de istorie, prin care competența ar urma să triumfe asupra vanităților, aranjamentelor și hărțuielilor de partid, înființând o „comisie anti-coronavirus” condusă de Vlad Voiculescu. Această comisie, cu atribuții clare și puteri pe măsură, ar urma să fie creată de el cu oamenii lui, fiind dependentă numai de prim-ministru și sprijinită direct de cabinetul lui. Nu-mi fac iluzia că propunerea mea ar avea vreun impact. Ziceam și eu”, a scris Liiceanu.