ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Coridele sunt mai puțin dăunătoare pentru copii decât o paradă gay. Acesta este mesajul pe care un om de afaceri spaniol, proprietarul mai multor arene pentru lupte cu tauri din Spania, l-a transmis celor care vor interzicerea coridelor.

Carlos Zúñinga, cunoscut om de afaceri din Spania, apără unul dintre cele mai cunoscute și controversate tradiționale spectacole din peninsula iberică.

Conform site-ului The Local.es, Zúñinga a afirmat că o coridă nu face niciun rău copiilor care o privesc. În schimb, paradele gay, da. 
 
Spaniolul a declarat, ca reacție la acuzațiile celor de la Asociația Națională pentru Drepturile și Libertățile Animalelor (ANADEL), care afirmă că luptele cu tauri sunt nocive pentru copii, că acestă tradiție ancestrală trebuie respectată, așa cum sunt respectate și alte sărbători.

”Nu îmi plac unele manifestări, la care se adună oamenii, cum ar fi parada gay. Nu iau parte la ea, dar o respect”, a spus  Carlos Zúñinga. El crede că o paradă gay este mult mai dăunătoare pentru copii care asistă la ea, decât o luptă cu tauri.

Militantii împotriva luptelor cu tauri consideră corida un ritual barbar, ce nu poate avea loc într-o societate modernă. 
 
În schimb, susținătorii coridelor susțin că reprezintă o formă unică de artă, care simbolizează cultura spaniolă.