ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul senator Gelu Vișan susține, într-o postare pe Facebook, că Washington-ul ar fi luat deja decizia de schimbare a ambasadorului SUA în România, Hans Klemm urmând să fie înlocuit de Elias Wexler, un american cu origini române. Domnul Elias Wexler este Președintele Camerei de Comerț Româno-Americane și este un prieten al României, susține fostul politician PMP.

„Pe data de 04 Octombrie 2017, în Statele Unite ale Americii a fost luată decizia de înlocuire din funcție a ambasadorului SUA în România, domnul Hans Klemm. Decizia de înlocuire este efectivă și va intra oficial în vigoare odată cu prezentarea scrisorilor de acreditare de către noul ambasador. În această perioadă se face transferul de funcție. 
 
Noul ambasador își va prezenta scrisorile de acreditare în luna Decembrie. 
Numele noului ambasador cu care a fost înlocuit domnul Hans Klemm este domnul Elias Wexler, născut la Iași și plecat la vârsta de șapte ani din România.
 
Excelența sa, Domnul Elias Wexler este Președintele Camerei de Comerț Româno-Americane și este un prieten al României.
P.S. Am făcut în această seară cu bucurie acest anunț la România TV. Se încheie o perioadă foarte grea pentru România, în care pentru prima dată în istoria modernă, ambasadorul Statelor Unite ale Americii a susținut fără rezerve încălcarea flagrantă și sistematică a Drepturior Omului în România, făcând, pentru prima dată în ultima sută de ani, ca în România să se manifeste un curent antiamerican
 
Sarcina noului ambasador, Excelența sa domnul ambasador Elias Wexler, cred că este în primul rând aceea de a reclădi climatul de încredere între poporul român și poporul american, între SUA și România. 
Să-i urăm succes în misiunea pe care o va avea în România! 
DoamneAjută!”, a scris Gelu Vișan pe Facebook.