ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Germania plănuiește să cheltuiască încă 830 de milioane de euro (872 de milioane de dolari) pentru a cumpăra noi vaccinuri împotriva coronavirusului care vor permite țării să facă față unei serii de „posibile variante” în această toamnă, a declarat săptămâna trecută ministrul Sănătății, conform AP preluată de Washington'sTop News.

Ministrul Sănătății, Karl Lauterbach, a declarat că guvernul, prin intermediul Uniunii Europene, a comandat deja suficiente vaccinuri existente și chiar și unul care a fost dezvoltat de compania germană BioNTech special pentru a contracara varianta omicron. El a precizat că noua finanțare este destinată unui vaccin dezvoltat de Moderna pentru a combate atât varianta omicron, cât și alte variante.

"Mizăm pe un portofoliu larg de vaccinuri; trebuie să fim pregătiți pentru toate eventualitățile", a declarat Lauterbach. "Nu știm cu ce variante ne vom confrunta în toamnă".

"O lecție de la pandemie este că nu mai vrem niciodată să avem prea puține vaccinuri", a adăugat el, făcând aluzie la startul lent de la începutul anului trecut al campaniei de vaccinare COVID-19 a UE și a Germaniei. "Vrem să putem oferi tuturor celor care au nevoie sau doresc o a patra injecție".

În prezent, există o cerere redusă de vaccinare în Germania, cu o medie de doar 48.000 de vaccinuri administrate pe zi în ultima săptămână. Până în prezent, doar 5,6% din populație a primit o a doua injecție de rapel - noua formă de prezentare a celei de a patra doze, ca să sune psihologic mai puțin agresiv injectarea repetată.

Cu toate acestea, Lauterbach a declarat că centrele de vaccinare vor fi menținute deschise și vor primi o finanțare de maximum 100 de milioane de euro pe lună din partea guvernului federal, mai informează sursele citate. Vedeți și PLANUL MERGE ÎNAINTE. Claudia Marcu: Ordin de la Comisia Europeană: Toată populația trebuie vaccinată! DOCUMENT