ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul german a aprobat un set de măsuri de economisire a energiei pentru iarnă, care vor limita utilizarea iluminatului și a încălzirii în clădirile publice, transmite BBC.
 
Pentru a se asigura că atât cetățenii, cât și întreprinderile, folosesc cât mai puțină energie pentru a încălzi clădirile, guvernul de la Berlin a venit cu o reglementare care va costa aproximativ 10 miliarde de euro, potrivit Capital.
 
„Dacă a doua parte a regulamentării [privind asigurarea aprovizionării cu energie a Germaniei] va intra în vigoare, doar pentru coordonarea în următorii doi ani va fi necesar să se investească cel puțin 7 miliarde de euro pentru aproximativ 7 milioane de unități locative afectate”, scrie Asociația Federală a Societății Germane de Imobiliare.

„Costurile de coordonare sunt uriașe: va fi nevoie de ingineri și instalatori de încălzire specializați pentru a verifica fiecare cameră din fiecare apartament”, a  mai declarat directorul Asociației Federale a Societății Germane de Imobiliare.

După ce Rusia a redus fluxurile de gaz prin conducta cheie Nordstream 1 către Germania, la 20% din capacitate, nemții se tem că asta ar putea duce la închiderea „robinetelor” în această iarnă.

Ministrul german al economiei, Robert Habeck, a declarat reporterilor că țara sa dorește să se elibereze "cât mai repede posibil de sub influența importurilor de energie din Rusia".

Dar el a adăugat: "În general, [noile] măsuri economisesc energie. Cu toate acestea, nu în măsura în care să putem sta liniștiți și să spunem: "Asta e de ajuns acum"".

De la începutul lunii septembrie, clădirile publice, cu excepția instituțiilor precum spitalele, sunt încălzite la o temperatură maximă de 19C, iar încălzirea poate fi oprită complet la intrări, coridoare și holuri.

De asemenea, monumentele și clădirile publice nu vor fi iluminate din motive estetice, iar întreprinderilor li s-ar putea interzice să își țină magazinele luminate pe timp de noapte.

Încălzirea piscinelor private ar putea fi, de asemenea, interzisă. Iar țara va acorda prioritate încărcăturilor de cărbune și petrol în fața călătoriilor pe căile ferate, ceea ce înseamnă că pasagerii vor trebui să aștepte.

"Avem o situație de penurie pe calea ferată în acest moment", a declarat ministrul transporturilor, Volker Wissing. "Asta înseamnă că, dacă sunt necesare temporar transporturi suplimentare de combustibil, va trebui să le acordăm prioritate".

Germania intenționează, de asemenea, să organizeze campanii publicitare pentru a le spune localnicilor cum pot reduce consumul propriu.

Și, pe fondul îngrijorărilor legate de penuria de iarnă, țara înființează două terminale de gaz natural lichefiat pe coasta Mării Nordului pentru a îmbunătăți stocarea.

Majoritatea statelor membre ale Uniunii Europene s-au angajat să reducă în mod voluntar consumul de gaz cu 15% în această iarnă - deși acest lucru va deveni obligatoriu în cazul unor penurii grave.
Între timp, Spania a introdus deja norme care limitează utilizarea aerului condiționat și a temperaturilor de încălzire în clădirile publice și în clădirile comerciale mari, în încercarea de a economisi energie.