ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pe fondul răspândirii coronavirusului și în urma tezei conform privind posibila desemnare a generalului Nicolae Ciucă pentru funcția de prim-ministru, avocatul Gheorghe Piperea amintește că, în situații grave, președintele poate institui starea de urgență. Scenariu în care, spune avocatul Piperea, ne putem aștepta la o limitare drastică a drepturilor și libertăților constituționale. Dar și la o vaccinare obligatorie.

„Lumea "bunã” cere numirea ca prim-ministru a unui general de armată. Stați să vedeți când "celula” de criză o să ne alinieze frumos ca să ne bage în carantină sau sa ne înțepe cu vaccinuri inutile și cu efecte secundare urâte.

Stați sa vedeți cum o să ne aprovizionăm cu rații, ieșind din casă 30 de minute, o dată la 3 zile.

Stați să vedeți când o să ni se limiteze drastic sau o să ni se interzică sa comunicăm pe paginile de socializare. Mai aveți telefon analog acasă? Eu da. E timpul să îl reinstalați.

O sa avem și robor, și dictator.

Oricum majoritatea românilor (mai precis, 66% din votanții din noiembrie 2019) tânjesc dupa un dictator.

PS În situații grave, limită, presedintele țării poate institui stare de urgență. Parlamentul și legile obișnuite sunt suspendate pe perioada stării de urgență. Care poate dura indeterminat...” scrie Piperea pe Facebook.

Varianta unui premier independent, în persoana ministrului Apărării, Nicolae Ciucă, a fost prezentată, duminică, în emisiunea "Subiectiv", la Antena3,  de jurnalistul Ion Cristoiu. Potrivit reputatului jurnalist, dacă alegerile parlamentare înainte de termen nu vor mai reprezenta o soluție fezabilă pentru liberali, președintele se va vedea nevoit să numească un prim-ministru care să „încaseze toate nemulțumirile populației”. Concret, alegerea sa este actualul ministru interimar al Apărării Naționale, Nicolae Ciucă.

Șeful statului va recurge, însă, la o astfel de variantă numai în eventualitatea în care PNL nu ar ieși câștigător în „sondajele adevărate”, ce urmează să fie realizate de „servicii”, sau acestea vor arăta că formațiunea politică ar obține un număr insuficient de voturi. Totodată, Cristoiu a amintit că aceeași metodă a fost folosită și în toamna lui 1991, odată cu instalarea Guvernului condus de Theodor Stolojan.