ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul coordonator al campaniei de vaccinare Valeriu Gheorghiță, în prezent plasat sub protecția SRI, ca director al Spitalului instituției, fapt ce a nemulțumim profesioniștii acestuia, a primit aprobarea de a răspunde cu limbă de lemn acuzele publice privind mușamalizarea cazurilor de reacții adverse din timpul campaniei de vaccinare Covid. El a transmis, miercuri, precizări cu privire la Raportul Comitetului de coordonare a vaccinării anti-COVID în care au fost detaliate aspecte legate de acoperirea vaccinală, „fake news”, dar și numărul reacțiilor adverse raportate, informează Filip Stan pe site-ul RTV.

Colonălașul cel viteaz explică public diferența mare dintre cei care au raportat reacții adverse și numărul total a reacțiilor, chestiune lămurită de altfel de ActiveNews încă de dimineață, în articolul 2023. ANUL 3. ANUL MORȚII SUBITE (și anul în care vacciniștii descoperă apa caldă numai că acum curge cu sânge și cheaguri lungi de doi metri)

Colonelul Valeriu Gheorghiță, în calitate de fost președinte al Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), a transmis, miercuri, precizări „ca urmare a informațiilor apărute în spațiul public referitoare la Raportul campaniei de vaccinare”.

Propaganda lui oficială sună cam așa: „CNCAV a manifestat permanent transparență și disponibilitate în comunicarea tuturor aspectelor legate de organizarea campaniei de vaccinare, cu atât mai mult a celor care vizau reacțiile adverse raportate pe parcursul procesului de vaccinare, aspecte care se regăsesc menționate în buletinele de presă remise zilnic, în precizările de presă, în cadrul conferințelor de presă susținute săptămânal, ori cu ocazia evenimentelor publice la care am participat”, a transmis Gheorghiță.

Potrivit acestuia, toate aceste informații au fost disponibile public încă de la debutul campaniei de vaccinare, putând fi consultate pe Platforma Națională de Informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19 (www.vaccinare-covid.gov.ro).

„De asemenea, toate reacțiile adverse raportate pe platforma ANMDMR (https://covid19.anm.ro) de beneficiarii vaccinării sau profesioniștii în domeniul sănătății au fost analizate, centralizate și transmise către baza de date europeană Eudravigilance, platformă pusă la dispoziție de Agenția Europeană a Medicamentului pentru fiecare autoritate națională”, mai susține el.

Acesta afirmă că „situațiile punctuale, cu caracter izolat, au fost riguros documentate medical cu sprijinul personalului de specialitate pentru a se stabili diagnosticul complet și relația de cauzalitate cu vaccinarea împotriva COVID-19” - CEEA CE ESTE UN FALS ORDINAR. ActiveNews a publicat numeroase date despre DECESE neelucidate, cu dosare nesoluționate nici până acum de Poliție și Parchet în ciuda apelurilor disperate ale părinților sau familiilor victimelor.

„De fiecare dată, au fost formulate, cu celeritate, precizări pentru corecta informare a populației generale, pentru eliminarea oricăror suspiciuni care ar fi putut plana asupra procesului vaccinării, precum și a beneficiilor și riscurilor. Această manieră de lucru a fost adoptată pentru toate situațiile legate de procesul de vaccinare”, a mai mințit fostul coordonator al campaniei de vaccinare.

Potrivit lui Gheorghiță, în toate centrele de vaccinare au fost disponibile chestionarele de triaj medical, formularele de consimțământ informat, inclusiv cele de raportare a reacțiilor adverse, afirmă acesta în încercarea de a se spăla pe mâini de zecile de mii de reacții adverse și morțile subite necunoscute ca număr.

„CNCAV a fost preocupat permanent de menținerea încrederii și credibilității în rândul populației referitor la derularea întregului proces de vaccinare și a încurajat de fiecare dată raportarea tuturor reacțiilor adverse, atât de beneficiari, cât și de profesioniștii din sănătate. Datele privind ratele de apariție a reacțiilor adverse postvaccinale indezirabile (RAPI) pentru fiecare tip de vaccin au fost comunicate zilnic, în buletinele de presă remise, precum și săptămânal, în cadrul conferințelor de presă”, a mai susținut Valeriu Gheorghiță.

 

Potrivit acestuia, datele sunt încă disponibile pe platforma https://vaccinare-covid.gov.ro/comunicate-oficiale.

Medicul explică faptul că, în raportul de activitate al CNCAV, RAPI sunt prezentate astfel:

Cazuri (persoane) care au raportat RAPI cu manifestări locale (n=2149) și generale (n=17567), respectiv totalul acestor cazuri (n=19716).

 

Suplimentar, în același raport este prezentată analiza tipurilor de manifestări de reacții adverse care au fost raportate. Așa cum este menționat și în raportul de activitate, o persoană putea prezenta una sau mai multe tipuri de manifestări pe diferite aparate și sisteme, de aici reieșind un număr mai mare de manifestări (n=41486).

„Confuzia creată în spațiul public a fost generată de diferența firească dintre numărul de persoane care au raportat RAPI, respectiv 19.716 cazuri și totalul tipurilor de reacții raportate de acestea, mult mai mare, respectiv 41.486, având în vedere că o persoană putea prezenta mai multe manifestări de reacții adverse. Spre exemplificare, o persoană putea prezenta durere locală, tumefacție locală, roșeață la locul de administrare, febră, durere de cap. Astfel, aceeași persoană raporta toate aceste reacții adverse care, în mod evident, au fost incluse în analiza tipurilor de reacții adverse post-vaccinale”, se mai arată în comunicatul actualului șef al Spitalului SRI.

„Vom aduce întotdeauna în atenția opiniei publice întreaga activitate derulată de CNCAV pentru ca procesul de vaccinare să se desfășoare organizat și unitar la nivel național, în condiții de maximă siguranță și accesibilitate cât mai ridicată pentru toți cei care și-au dorit să beneficieze de vaccinarea împotriva COVID-19. Raportul de activitate al CNCAV dovedește efortul depus de întreaga echipă, alături de profesioniștii din domeniul sănătății, precum și de reprezentanții autorităților centrale și locale implicate în organizarea campaniei de vaccinare”, se încheie exercițiul nereușit de propagandă jenantă.

Pretinsa rată de vaccinare la nivel național din Raportul CNCAV a fost sub 42%, una dintre cele mai scăzute din Europa, după Bulgaria.

Numărul dozelor de vaccin rămase neutilizate este de ordinul milioanelor. Dozele de ser experimental Covid insuficient testat, cu excepția cobailor umani care s-au injectat sub sloganul „Sigur și Eficient” au costat România 1.219.335.093,89 EURO - SUMA ȘOCANTĂ plătită de români pentru vaccinurile „GRATUITE”, „SIGURE ȘI EFICIENTE” din care cele mai multe zac nefolosite și expirate. Peste 6 MILIARDE LEI și peste 1 MILIARD și DOUĂ SUTE MILIOANE EURO. DOCUMENT OFICIAL

Raportul CNCAV face referire la fenomenul „fake news”, care ”nu a putut și stopat” și a ”creat confuzie” chiar și în rândul cadrelor medicale.

Într-un interviu pentru Libertatea, fostul purtător de cuvânt al Ministerului Sănătății Bogdan Oprea a acuzat „mușamalizări în raportările de efecte adverse ale vaccinării COVID”. „Femeia avusese paralizie temporară facială, iar colonelul Gheorghiță ne-a spus să dezmințim”, a afirmat acesta.