ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Facebook, Google și alte companii din industria online, care nu sunt înregistrate în România, sunt investigate de Fisc. Declarația a fost făcută de președintele ANAF, Dragoș Doroș.

Șeful Fiscului spune că se încearcă identificarea veniturilor realizate de mai multe companii IT, dar care nu se reflectă în declarații de impozite la noi, pentru a putea fi taxate corespunzător.

Plătesc ceva taxe, dar ele se află în același pool de analiză în felul în care plătesc taxe și ar trebui să plătească taxe. O să vedem în urma analizei dacă ar trebui sau nu să plătească mai multe taxe, dar scopul pentru care facem această analiză este evident că da, credem că da”, a declarat Dragoș Doroș, informează Digi24.

„Trebuie să identificăm sursele de venit și dacă acele surse de venit pe care le realizează nu doar aceste două companii, e vorba de industria online, aici avem discuții mai complicate și mai complexe, e vorba și de site-urile de vânzări online ș.a.m.d., toate astea se află în vizorul nostru”, a dat asigurări șeful Fiscului.

„Dacă acele venituri care se localizează pe teritoriul României, dar ele - prin plăți electronice sau alte mecanisme - nu sunt vizibile sau declarate, noi să le impozităm în România”, a explicat Dragoș Doroș.

Anul trecut, jurnalistul Cătălin Tolontan scria pe blogul său că in timp ce ANAF ul ia la puricat toate restaurantele sau chioșcurile de la colț de stradă, doi giganți ca Google și Facebook sunt trecuți cu vederea de oamenii Fiscului,  deși au venituri infinit mai mari decât cele declarate oficial. 

 
”Dacă o firmă de detergenți, de gogoși, de construcții sau de IT ar raporta o cifră care e doar o fracție infimă din încasările reale, ANAF i-ar bate la poartă în cîteva zile”, scrie Cătălin Tolontan, citat de Reporter Virtual. Giganții Google și Facebook nu sunt deranjați de Fisc deși, conform sursei citate, realizează venituri de multe ori mai mari în România decât cele declarate.”Google și Facebook rad atât de mult din piața locală de publicitate încât, dacă sumele pe care le-am aflat sunt exacte, chiar și televiziunile și-ar tăia un deget de la o mână pentru fiecare dată când ar livra un pachețel de mâncare în sediul Google! Oricum asta vor ajunge să facă, scria Tolontan pe blog.