ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Bancherii din România fac zid în jurul protestatarilor anti-guvern. După șeful Reifeissen Bank,  olandezul Steven van Groningen, care a protestat în stradă alături de români în Piața Victoriei, un alt șef de bancă din România se solidarizează cu manifestanții. 

Directorul general al BRD-Groupe Societe Generale, Francois Bloch, apreciază ceea ce se întâmplă în aceste zile în stradă, spunând că este vorba de „un exercițiu democratic și nu are nimic de-a face cu instabilitatea politică.”


"Nu sunt sigur că putem vorbi în acest moment de instabilitate politică. Ceea ce vedem astăzi este un exercițiu democratic, nu are nimic de-a face cu instabilitatea politică. Stabilitatea este importantă pentru business. Stabilitate privind cadrul de reglementare, stabilitate față de clienți, stabilitatea echipelor noastre, transparență, predictibiliate, toate acestea elemente sunt foarte importante pentru noi față de clienți", a afirmat Bloch, într-o conferință de presă dedicată prezentării rezultatelor anuale,scrie News.ro.

Reacția șefului BRD BRD-Groupe Societe Generale vine și după ce, miercuri, banca pe care o conduce apăra proprietarul unui apartament din Piața Victoriei despre care presa a scris că ar fi fost chemat la Poliția Sectorului 1 pentru că din apartamentul său au fost proiectate diverse imagini pe sediul BRD din Piața Victoriei, în timp-ul protestelor. „Laurențiu Ion, noi nu avem nicio legătură cu citația primită de tine. Dacă ai nevoie de orice alte informații care te-ar putea ajuta, te rugăm să ne scrii în privat", a reacționat banca pe Facebook.
 
Reamintim că prezența șefului Raiffeisen Bank la protestele din Piața Victoriei  și sprijinul său declarat pentru manifestația anti-guvern a determinat doi cunoscuți artiști din România, cantautorul Florin Chlian și artistul plastic Paul Hitter, să își închidă conturile pe care le aveau la banca austriacă.