ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Camioanele cu o capacitate mai mare de 7,5 tone nu vor putea intra pe teritoriul Ungariei începând de marți noapte și până miercuri noapte, în perioada sărbătorii Zilei Maghiarilor de Pretutindeni, au transmis autoritățile statului vecin polițiștilor de frontieră români.

„Autoritățile de frontieră din Ungaria au informat Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea, prin Punctul de Contact Comun Cenad, despre faptul că în perioada 14.03.2017, ora 23.00 (ora României) - 15.03.2017 ora 23.00 (ora României), pe teritoriul Ungariei va fi restricționată circulația tuturor autovehiculelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone.

Măsura este luată de autoritățile ungare ca urmare a faptului că data de 15.03.2017 este declarată zi de sărbătoare națională. Precizăm faptul că în intervalul orar menționat  traficul de călători și autoturisme se desfășoară în condiții normale. În această perioadă, șoferii automarfarelor vor avea obligația să staționeze în parcările special amenajate, pâna la încheierea restricției de circulație pe drumurile publice”, informează un comunicat al Poliției de Frontieră.

Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea anunță că va zine permanent legătura cu autoritățile de frontieră ungare, în vederea stabilirii unor măsuri comune, astfel încât, la ridicarea restricțiilor de circulație pentru camioane de pe teritoriul Ungariei, controlul de frontieră să se desfășoare operativ și fluent (ex. redirecționarea TIR-urilor spre toate punctele de frontiera de la granița comună).

Foto: Poliția de Frontieră