ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un protest de mii de persoane a răsunat miercuri în fața Episcopiei de Patras, unde manifestanții pro-alegere în chestiunea vaccinării Covid și-au exprimat nemulțumirea față de Mitropolitul Hrisostom - se pare, un adept al vaccinării. Protestatarii au afișat pancarte, au strigat sloganuri și au provocat tensiuni la fața locului.

Antivacciniștii care au mărșăluit ieri în oraș au ajuns chiar și în fața Episcopiei din Patras, conduși de doi fruntași. Unul dintre ei, potrivit flamis.gr, a fost părintele Anastasios Gotsopoulos de la Biserica „Sfântul Nicolae”, informa, joi, pagina web EkklisiaOnline.gr

Demonstranții au strigat sloganuri împotriva vaccinurilor și a guvernului, dar și împotriva Mitropolitului Hrisostom de Patras, pe care l-au chemat să iasă la balcon și l-au acuzat că nu este demn de strămoșii săi din vechiul Patras.

Protestatarii au rămas în fața episcopiei pentru o perioadă de timp. Dat fiind că mitropolitul a preferat să nu iasă la balcon, unul dintre manifestanți a luat o pancartă și a depus-o în fața ușii instituției, pentru ca mitropolitul să ia act de revendicările poporului. 

Întrucât la fața locului nu a existat o prezență a forțelor de ordine, fețele bisericești nu au comunicat cu protestatarii, de teama unor incidente violente. Se pare că le-a pierit curajul mărturisirii, pe care îl afișaseră cu alte ocazii, când lăudau serurile experimentale de la amvon!