ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul prim-ministru a lansat un atac virulent la adresa lui Liviu Dragnea. El a spus că liderul PSD duce partidul într-o direcție asemănătoare cu cea a PNȚCD, iar probleme au apărut în Guvernul pe care l-a condus din cauza faptului că toți miniștrii se raportau numai la „Daddy” Liviu Dragnea, nu la premier. Întrebat ce i-a lipsit ca să rămână în funcție, Sorin Grindeanu a replicat: „Pupincurismul”.

„Nu îmi e foarte clar cum gândeau ei. Ei, în loc să se raporteze la primul ministru se raportau la Daddy, iar Daddy era foarte bucuros că se întâmpla lucrul acesta.  Ca de obicei, un an și jumătate, în statutul PSD avem mari probleme și de aici și chestiunile pe care le-am spus. Nu mi-e foarte clar statutul în acest moment, în schimb știu ceea ce simț. Eu sunt membru al acestui partid de 21 de ani. Nu am venit de la PD ca domnul Liviu Dragnea. Pe mine mă interesează foarte mult că PSD să funcționeze conform statutului. Acest lucru nu se întâmplă în acest moment în PSD. Nu e foarte clar. S-a scos statutul de pe site, dacă va aduceți aminte în acele zile. Lucruri legate de respectatarea statutului...în acest moment sunt în aer. Nu neapărat acum. ci de vreun an jumate. 

Pentru binele PSD în acest moment e nevoie de o schimbare de leadership. E evident acest lucru, dar nu rezolvă problema. Dacă pleacă Liviu Dragnea și vine cineva de același tip n-am rezolvat problemă. Problema e structurală, de a reporni motoarele interne ale PSD, de a pune în funcțiune structurile, de a respectă statutul, de a reface, de a umblă la acea fisură care există în acest moment între conducerea centrală și teritoriu, acele sute de mii de oameni. De aceea cred că schimbarea e necesară, dar nu rezolvă problema de fond dacă nu începem să lucrăm la aplicarea statutului”, a afirmat Grindeanu„, într-un interviu acordat Mediafax.