ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul a adoptat, în ședința de vineri, Memorandumul înaintat de Ministerul Justiției prin care se propune desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ), ceea ce nu înseamnă că Guvernul desființează SIIJ, ci că își asumă ca poziție oficială soluția propusă de ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, informează Agerpres.

Potrivit unor surse guvernamentale, Executivul urmează să elaboreze apoi un proiect de lege privind desființarea SIIJ, document pe care îl va înainta Parlamentului pentru dezbatere. 

În legătură cu memorandumul propus privind desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție, ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a afirmat, vineri seara, la începutul ședinței de guvern, că SIIJ ar fi o instituție sui generis, care iese din principiile de funcționare ale Ministerului Public, prin modul de reglementare a funcționării.

Premierul Ludovic Orban a declarat că propunerea Ministerului Justiției de desființare a SIIJ i se pare, în principiu, o propunere corectă, care, de altfel, se regăsește și în programul de guvernare.