ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul României a luat măsuri pentru sprijinirea persoanelor rănite în urma incendiului din 30 octombrie 2015 în Clubul Colectiv, precum și pentru familiile celor care și-au pierdut viața în tragicul eveniment, anunță un comunicat al Executivului.

În urma unei Hotărâri adoptate miercuri, 3 februarie, au fost stabilite modalități suplimentare de sprijin pentru aceste persoane grav afectate și pentru familiile lor.

"Acordarea ajutorului financiar însoțitorului persoanei rănite se va extinde, urmând ca de acesta să poată beneficia atât pentru perioada spitalizării, cât și pentru perioada în care rănitul urmează tratament în regim ambulatoriu.De asemenea, a fost extinsă modalitatea de sprijin, astfel încât de acest ajutor să beneficieze și însoțitorii răniților aflați la tratament în țară, în localitatea de domiciliu. Aceștia vor putea beneficia de 50 lei/zi pentru întreaga perioadă de tratament în ambulatoriu", se arată în comunicatul Guvernului României.

Concidență, sau nu, aceste măsuri vin la o zi după ce grupul de inițiativă "Împreună rezistăm" a anunțat pe pagina sa de Facebook că zeci de persoane s-au constituit parte civilă și cer daune materiale și morale în urma evenimentelor petrecute la clubul Colectiv pe 30 octombrie 2015, soldate cu 63 de morți și 184 de răniți.