ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul României cheltuie sume fabuloase din bani publici pentru editarea Monitorului Oficial în limba maghiară. Asta deși limba maghiară nu este limbă oficială de stat.

Cazul a ajuns pe masa judecătorilor de la CCR, după ce Asociația Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC), condusă de jurnalistul Dan Tanasă a acționat în judecată Guvernul României și pe Prim-ministru. ADEC consideră că editarea Monitorului Oficial în limba maghiară este un demers ilegal și inutil. 

Potrivit unui document publicat de jurnalistul Dan Tănasă, peste 1,64 de milioane de lei s-au scos din visteria Guvernului pentru editarea în limba maghiară a Monitorului Oficial, între anii 2009-2014. Asta în condițiile în care în această perioadă au existat în jur de 38 de abonați pe lună.

Și pe vremea lui Boc, în 2011, s-au cheltuit în jur de 500 de mii de lei. De asemenea, la rândul sau, și Guvernul Victor Ponta a continuat irosirea banilor publici și a dat în 2013 aproape 300.000 de lei.