ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Începând cu 3 ianuarie, în Franța, munca la distanță va deveni obligatorie pentru cei care pot, iar adunările publice vor fi limitate la 2.000 de persoane pentru evenimentele de interior, scrie BBC.

Vestea vine în contextul în care Franța a înregistrat sâmbătă peste 100.000 de noi infectări- cel mai mare număr raportat în țară de la începutul pandemiei.

Premierul francez Jean Castex a declarat reporterilor că pandemia se simte "ca un film fără final" în timp ce a dezvăluit noile măsuri în cadrul unei conferințe de presă care a urmat unei reuniuni a cabinetului de criză.

Ministrul sănătății, Olivier Véran, a declarat că infecțiile cu coronavirus se dublează la fiecare două zile, avertizând asupra unui "mega val" de noi cazuri.

Noile reguli includ, de asemenea, limitări ale adunărilor publice în aer liber - care vor fi restricționate la 5.000 de persoane - și o interdicție de a mânca și de a bea în transportul pe distanțe lungi.

Cluburile de noapte vor rămâne închise până la noi ordine, iar cafenelele și barurile vor putea oferi doar servicii la masă. Angajații care lucrează de acasă vor trebui să facă acest lucru cel puțin trei zile pe săptămână. Purtarea măștii va deveni obligatorie în centrele orașelor.

De asemenea, guvernul scurtează perioada de timp între vaccinurile de rapel de la patru luni de la ultima vaccinare la trei luni.

Planul francez de trecere a vaccinurilor - care va necesita dovada vaccinării, nu doar un test negativ, pentru a intra în spațiile publice - va intra în vigoare începând cu 15 ianuarie, dacă parlamentul va aproba un proiect de lege.