ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Asociația MozaiQ, organizație comunitară LGBT (lesbiene, gay, persoane bisexuale și transgender), cere recunoașterea legală de către stat și de către societatea românească a relațiilor de cuplu dintre persoane de același sex, sub forma căsătoriilor gay și a parteneriatelor civile.

"Recunoașterea relațiilor dintre persoane de același sex nu are consecințe negative pentru societate, dar are beneficii reale pentru aceste persoane și pentru comunitate, după cum se poate constata în cazul societăților occidentale care au început să recunoască din punct de vedere legal aceste relații în urmă cu câteva decenii. Mai mult, o serie de studii științifice recunoscute de comunitatea academică la nivel internațional au demonstrat că copiii crescuți de două persoane de același sex aflate într-o relație sunt bine adaptați social. Libertatea și prosperitatea de care se bucură societățile occidentale nu pot fi divorțate de toleranța și respectul pentru diversitate existente în aceste societăți, inclusiv în cazul persoanelor LGBT. Societatea românească trebuie să urmeze modelul societăților deschise și tolerante, pentru prosperitatea tuturor membrilor ei, și nu un model care îmbină conservatorismul cu tendințe ultra naționaliste și stagnare economică și socială", se spune în comunicat.

Acest demers vine la câteva zile după ce Senatul a anunțat că proiectul lui Remus Cernea privind parteneriatul civil va intra în dezbaterea Parlamentului la toamnă.

Recent, Coaliția pentru Familie a depus la Parlament 3 milioane de semnături pentru revizuirea Constituției. Formularea propusă pentru articolul 48 alin. 1 din Constituție este: "Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor''. Actualul text al Constituției se referă la căsătoria dintre soți.