ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Principalul retailer suedez de produse alimentare, ICA, a primit numeroase critici după ce a publicat pe site-ul său o rețetă „ecologică". Rețeta care a intrat sub tirul criticilor se numește „Salată de insecte cu chili și usturoi și legume prăjite". Proteina pe care o sugerează? O cană și trei sferturi de căni de viermi de făină proaspeți, scrie rairfoundation.

Potrivit asociației furnizorilor de produse de uz zilnic, ICA, controlată de globaliști, reprezintă aproximativ jumătate din comerțul cu produse alimentare din Suedia. Dar mulți clienți sunt acum supărați de nebunia companiei de a transforma insectele în hrană pentru oameni, relatează site-ul suedez de presă, Samyntt.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
La momentul redactării acestui articol, rețeta de pe site-ul ICA, care a fost publicată pentru prima dată în 2017, are 140 de comentarii, dintre care aproape toate sunt recenzii negative scrise în ultimele zile. Mulți semnalează că lanțul s-a vândut globaliștilor și organizațiilor supranaționale ale acestora, cum ar fi Forumul Economic Mondial al lui Klaus Schwab. Aceștia reproșează lanțului de magazine alimentare că susține Noua Ordine Mondială și Agenda 2030. Și mai mulți clienți nemulțumiți pot fi găsiți pe diverse platforme de socializare.

Atenția acordată agendei ICA privind insectele este legată de o decizie a Comisiei Europene, promulgată pe 24 ianuarie 2023. Comisia a aprobat ca aditivii alimentari obținuți din praf de greieri să apară în alimente precum pizza, paste și cereale în întreaga Uniune Europeană.

Înainte de a îngheța greierii, se verifică ca aceștia să „elimine mai întâi conținutul intestinal". De asemenea, larvele de viermișori de făină mai mici, asemănătoare viermilor, vor deveni cea de-a patra insectă care poate fi vândută ca aliment pentru oamenii din Uniunea Europeană. Alte opt cereri așteaptă să fie aprobate. Sute de școli primare finanțate de stat din Țările de Jos oferă deja tinerilor elevi impresionabili un sortiment de viermi și insecte pe care să le mănânce. De asemenea, în Marea Britanie, copiii din școlile primare din Țara Galilor primesc acum viermi de făină și greieri în farfuria de prânz. Printre altele, sunt oferite "spaghete cu bolognese de gândaci", un amestec deosebit de "delicios" de insecte și proteine vegetale.
 

Criticii subliniază că insectele din alimente sunt dăunătoare pentru oameni și consideră că, atunci când insectele vor fi acceptate pe scară largă ca aditiv alimentar de către autorități și politicieni, consumul lor va fi normalizat la scară largă și inevitabil pentru consumatori.