ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


IKEA a considerat de bun augur ca în fața magazinului din cartierul Băneasa să ridice un steag uriaș al comunității homosexualilor, lesbienele, bisexualilor și trisexualilor (LGBT). Asta, spun cei care conduc compania, care sărbătoresc încă de azi, pentru mâine, „Ziua Internațională împotriva Homofobiei, Transfobiei și Bifobiei”, anunță Cristi Șelaru la ȘtiripeSurse.

„Pentru că mâine este Ziua Internațională împotriva Homofobiei, Transfobiei și Bifobiei, ridicăm steagul curcubeului.

Susținem crearea unui mediu în care toată lumea este acceptată, apreciată și binevenită. Indiferent că sunt în propria lor casă, a familiei lor, a prietenilor lor sau în a noastră - magazinul IKEA.”, precizează IKEA pe pagina de Facebook care a scăzut deja masiv în aprecieri.

Reamintim că fondatorul lanțului suedez de mobilă Ikea, Ingvar Feodor Kamprad, decedat în 2018, a fost nazist, partid care la conducerea lui colcăia de homosexuali, potrivit Arhivelor CIA.

El a fost membru al partidului Unității Socialiste Suedeze (SSS), succesorul Partidului Național Socialist Muncitoresc Suedez, și chiar și recrutor al naziștilor suedezi, fapt tăinuit mulți ani, până când o jurnalistă l-a forțat să recunoască public aceste fapte.

Totodată patronul IKEA a fost și acționar la o companie de servicii medicale care deține supremația asupra rețelei de centre de plasament din Finlanda și alte țări nordice, după cum ActiveNews a anunțat într-un articol-document.

Practicile acestei rețele de instituții ale groazei din țările nordice aduc aminte de programul nazist Lebensborn.

Kamprad, care a fost listat cândva drept al patrulea cel mai bogat om din lume își cumpărat toate hainele de pe piața second-hand, „pentru da un exemplu bun celor din jurul lui”. Averea cumulată a magnatului era estimată la aproximativ 610 miliarde coroane (51 miliarde de lire sterline), potrivit rapoartelor mass-media suedeze. Începând cu 2010, Kamprad s-a retras progresiv din afacerea de familie pentru a face loc celor trei fii ai săi.

Inițial, suedezii au intrat în țara noastră sub formă de franciză prin intermediului controversatului Puiu Popoviciu, ulterior IKEA cumpărând afacerea de la fostul ginere al demnitarului comunist Ion Dincă, cercetat de FBI și aflat în afaceri necurate cu fiul lui Joe Biden, Hunter Biden.

Totodată, IKEA Group, prin IRI Investments SRL, este cel mai mare proprietar privat de păduri din România, deținând o suprafață de 46.700 de hectare.