ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În Israel ar putea ajunge anul acesta peste 25.000 de români, începând cu ultima săptămână din luna mai. Vor fi permise, în primă fază, vizitarea în grupuri organizate, ca mai apoi, să fie liber accesul și la vizitatori individuali, însă doar dacă fac dovada vaccinării, fără de care nu va fi permisă intrarea pe teritoriul Țării Sfinte, pentru a se închina la Sfântul Mormânt al Mântuitorului nostru Iisus Hristos sau a merge pe urmele pașilor Lui.

Directorul Agenției Basilica Travel, Ecaterina Vârgolici, a descris în exclusivitate pentru impact.ro procedura în care va va fi permis accesul vizitatorilor în Israel.

"Israelul și Marea Britanie fac parte din rândul țărilor care au înregistrat campanii de vaccinare de succes, ceea ce le-a permis să atingă "pragul imunizării colective”, un mare avantaj în lupta cu actuala pandemie de coronavirus."În medie, ne așteptăm ca între 22.000 -25.000 de români să ajungă anul acesta în Israel, numai prin intermediul agenției noastre. Statistica ne arată că anual peste 150.000 de români ajung în Israel, țară care de mai bine de 15 luni și-a închis granițele, din cauza pandemiei cu SARS CoV-2. De aceea, credem că majoritatea celor care aveau excursii organizate anul trecut, suspendate în timp, vor reveni cu intenția lor de a călători în Țara Sfântă”.

"Avem deja semnale cum că există români care nu doresc să se vaccineze, caz în care sunt nevoiți să renunțe la excursia mult-visată. Însă, cele mai multe dintre persoanele care și-au amânat călătoria prevăzută încă din 2020 în Israel ne-au informat că sunt vaccinate sau că vor face acest pas până la 23 mai, data oficială a redeschiderii granițelor Israelului, exclusiv grupurilor organizate”.