ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cu ocazia sărbătorii Sfântului Apostol Andrei, IPS Teodosie le-a adresat guvernanților o invitație la Liturghie:
 
 ”Dacă vrea și președintele, și noul prim-ministru, care este un om credincios, un om de… așa, parlamentari, miniștri, primari, preoți, prefecți, care-s de-aici, de-ai noștri. Vom avea priveghere luni seara de la ora 17, iar Liturghia solemnă va fi marți, 30 noiembrie", a îndemnat Teodosie, la postul de radio al Arhiepiscopiei Tomisului.

  „Sfântul Apostol Andrei este părintele nostru spiritual, este primul care a venit aici și a propovăduit Cuvântul și ne-a născut prin Sfânta Evanghelie.  El l-a chemat apoi pe Sfântul Filip, care a stat aici 20 ani. Sfântul Andrei este cel trimis de Dumnezeu prin sorți, astfel că avem aici 2 apostol din 12. Sfântul Andrei ne-a născut la această viață nouă, ne-a dăruit să-i fim ai lui Hristos. Sărbătoarea o vom ține cu multă bucurie, cu multă însuflețire.  Anul acesta, rata de infectare a scăzut foarte mult, iată că și în București a scăzut sub 3%, eu invit pe toți credincioșii din toată țara să vină”a mai transmis IPS Teodosie, citat de Evenimentul Zilei.

 
Iată programul IPS Teodosie de sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei:

Luni, 29 noiembrie,

- de la ora 17.00, va oficia slujba Privegherii la mănăstirea „Sfântul Apostol Andrei” din apropierea localității Ion Corvin.

Marți, 30 noiembrie,
 
Este zi de sărbătoare națională legală, cinstirea Sfântului Apostol Andrei, Ocrotitorul României și cel dintâi chemat dintre apostoli, care a adus cuvântul Evangheliei pe pământul Dobrogei de astăzi. Cu acest prilej,

- ierarhul Tomisului va săvârși Sfânta Liturghie la mănăstirea „Peștera Sfântului Apostol Andrei” din localitatea Ion Corvin, județul Constanța;

- de la ora 17.00, Corala „Armonia” a Arhiepiscopiei Tomisului va susține un concert dedicat Sfântului Apostol Andrei la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța.