ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Generalul Mark Schissler, vicepreședinte al comitetului militar al NATO, a avut dumincă întrevederi la Sofia cu oficialități bulgare, care au afirmat încă o dată că nu sunt atrase de idee.

Pe agenda discuțiilor cu autoritățile bulgare s-a aflat și o posibilă flotila aliată în Marea Neagră, transmite BTA, citată de Agerpres. Ministrul apărării, generalul Konstantin Popov, a declarat după dialogul lui Schissler cu premierul Boiko Borissov, că acesta din urmă și-a exprimat clar poziția privind menținerea unei zone fără tensiuni în Marea Neagră.

"Nu va există o flotila în Marea Neagră, dar Bulgaria poate solicita același sprijin ca și Grecia în cazul unui val mai mare de migranți, cu multe nave care transporta migranți. Deocamdată nu este cazul," a afirmat generalul bulgar.