ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat că este  împotriva organizării marșurilor minorităților sexuale, subliniind că e un susținător al familiei tradiționale și al credinței ortodoxe.

Rugat să comenteze pe marginea marșului minorităților sexuale, care va avea loc duminică, la Chișinău, Dodon a afirmat: „Sunt categoric împotriva organizării marșurilor minorităților sexuale. Sunt categoric împotriva acestor organizații a minorităților sexuale în Republica Moldova. Sunt pentru tradițiile noastre, pentru familii tradiționale, pentru credința noastră ortodoxă. Condamn acest marș, condamn aceste acțiuni. Este regretabil că aceste acțiuni sunt susținute de unii din actuala guvernare și de unele ambasade care sunt în Republica Moldova”, transmite deschide.md.

Întrebat dacă nu este președintele al tuturor cetățenilor Republicii Moldova, Igor Dodon a replicat: „Al gay-lor, nu. Cred că ei au ratat să-și aleagă președintele lor”.

Duminică, 21 mai, în Chișinău va avea loc un marș organizat de comunitatea LGBT, „Fără frică”. La rândul său, Dodon a dispus organizarea unor ”ample” manifestări de susținere și promovare a valorilor familiei tradiționale, care vor începe duminică, ora 11.00 în Piața Marii Adunări Naționale.