ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


De la o zi la alta, tot mai multe localități de peste Prut semnează, într-un gest simbolic, Declarația de Unire cu România. Demersul celor 11 localități l-a făcut pe președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, să anunțe, miercuri, că 53 de primării au semnat declarații ”pro-statalitate” și împotriva unirii cu România. Iar sute de localități care se vor alătura acestui demers, a precizat liderul dela Chișinău, potrivit Unimedia.info.

”Cei care au vrut să testeze cât de patrioți și stataliști pot fi moldovenii, acum pot vedea rezultatele. În mai putin de 24 de ore, majoritatea consilierilor din peste 50 de primării au semnat declarații pro-statalitate și anti-unire. În fiecare zi, numărul acestora va tot crește și crește, sute de localitati vor semna declarații în sustinerea statalității Republicii Moldova. Moldova are demnitate, Moldova are viitor! Ideologii unioniști au obținut exact inversul la ce și-au propus. În loc de unire, vor primi patriotism pentru Moldova”, a scris Dodon pe Facebook.

„Cu excepția câtorva aleși locali rătăciti sau cumpărați cu bani, restul cetățenilor se opun categoric oricărei declarații sau acțiuni unioniste. Unionismul este nu doar anticonstituțional și penal. Unionismul este expresia umilinței naționale și a trădării de țară. Regret că unii au căzut pradă acestei molime ideologice”, a adăugat Dodon.

În ultimele două săptămâni, 12 localități din Republica Moldova au semnat o declarație simbolică de unire cu România, aspect ce a atras nemulțumirea președintelui Republicii Moldova.