ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Hemoragie cerebrală după administrarea vaccinului- potrivit autopsiei, aceasta este cauza morții unui tânăr român de 24 de ani, Traian Calancea, care a murit în Trentino din cauza unei hemoragii cerebrale la zece zile după ce a făcut prima doză de vaccinCovid de la Pfizer, după cum titrează ziarul italian Il Giorno.

Acest lucru a fost stabilit de autopsia solicitată de mama băiatului, Svetlana Roșca, care și-a găsit fiul fără viață în dormitorul său miercuri, 20 octombrie, potrivit aceleiași surse.

Femeia, după cum scrie cotidianul L'Adige, a depus o plângere la carabinieri pentru a clarifica cauzele morții fiului său, iar Parchetul a deschis, prin urmare, un dosar pentru omor din culpă. 

Aceasta este prima anchetă din Trentino care investighează posibila corelație între un deces și vaccinarea anti-Covid. Avocații familiei așteaptă ca mai multe probe să fie analizate în zilele următoare, iar patru consultanți au fost de asemenea numiți.

Cazul pare să semene foarte mult cu cel al Camillei Canepa, tânăra din Liguria care a murit la vârsta de 18 ani, în iunie anul curent, după ce a fost vaccinată cu Astrazeneca. Zilele trecute, raportul depus la procuratură de către medicul legist și hematolog precizase că studentul 'nu avea nicio patologie anterioară și nu luase niciun medicament'. Decesul prin tromboză "poate fi atribuit în mod rezonabil unui efect advers al administrării vaccinului Covid", mai amintește il Giorno.
 Traian Calancea


Cazul a apărut și la alte ziare de renume din Italia, precum il Dolomiti și ziarul local La Voce Del Trentino.

Iată relatarea ziarului il Dolomiti:

Moartea subită a lui Traian Calancea, studentul în vârstă de 24 de ani, găsit mort acasă de mama sa în urmă cu câteva zile, a șocat întreaga comunitate, însă înmormântarea tânărului nu a mai avut loc așa cum era prevăzut inițial ieri (luni, 25 octombrie): mama sa, Svetlana Roșca, a depus o plângere pentru a "face lumină" în cazul morții fiului său, survenită la 10 zile după inocularea primei doze de vaccin Covid de la Pfizer.

Procuratura a deschis, prin urmare, o anchetă pentru omor din culpă în cazul morții tânărului de 24 de ani, prima din Trentino care investighează posibila corelație între un deces și vaccinarea Covid. Potrivit lui Roșca, Traian era "un băiat sportiv" și nu avea probleme de sănătate.

Mama subliniază că vrea să "facă lumină" asupra circumstanțelor care au dus la moartea fiului ei de 24 de ani, iar cei doi avocați Renate Holzeisen și Alessandro Fusillo vor apăra familia tânărului. Înmormântarea, care era programată pentru ieri, a fost amânată pentru a permite medicului legist să efectueze autopsia.
 
Mama lui Traian a fost cea care l-a găsit miercurea trecută pe băiat întins pe jos, acasă. Alarma a fost dată imediat, dar, în ciuda intervenției serviciilor medicale, tânărul de 24 de ani nu a mai putut fi resuscitat. Traian studia la Facultatea de Economie din Trento și locuia în oraș cu mama și fratele său mai mare, scrie sursa citată.

Relatarea locală a oficinului La Voce Del Trentino:

Moartea lui Traian Calancea, decedat miercurea trecută la Trento, este încă un mister. Era tânăr și sănătos, dar o boală l-a ucis miercurea trecută, la vârsta de doar 24 de ani.

Înmormântarea băiatului era prevăzută pentru astăzi, dar nu va avea loc: mama sa, Svetlana Roșca, nu a renunțat și a cerut o autopsie. Ea a fost cea care l-a găsit zăcând fără viață pe podeaua băii, în jurul orei 22.30.

Intrigată de faptul că nu a fost efectuată nici o examinare detaliată a cadavrului, femeia a depus o plângere împotriva unor persoane necunoscute la carabinierii din Trento.

Pentru a face lumină asupra cauzelor reale ale morții lui Traian, Rosca i-a alertat pe cei doi avocați Renate Holzheisen și Alessandro Fusillo, cunoscuți pentru luptele lor împotriva serurilor Covid și a Pașaportului Covid. Profesioniștii în Drept au cerut să se clarifice orice posibilă corelație cu vaccinarea Covid.

Tânărul de 24 de ani fusese, de fapt, vaccinat cu aproximativ zece zile înainte de moartea suspectă, iar acum rudele sale nu pot avea liniște. În așteptarea stabilirii datei autopsiei, cadavrul se află încă la morga cimitirului Via Giusti.