ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Criza din Orientul Mijlociu continuă, iar atacurile palestinienilor la adresa israelienilor s-au întețit în ultima perioadă, aceștia folosind în cele mai multe cazuri cuțite. Cel puţin şase israelieni au fost răniţi în urma unor atacuri în care au fost folosite cuţite.

Într-unul dintre atacuri se poate observa o femeie ce scoate din geantă un cuţit uriaş şi înjunghie un agent de pază israelian. Acesta a ripostat cu focuri de armă, iar agresoarea a fost grav rănită. Acest incident produs în colonia din Beitar Illit, a provocat ciocniri între palestinieni şi soldaţii statului israelian.

Tot în Cisiordania, un alt israelian a fost rănit prin înjunghiere, iar un palestinian a intrat cu maşina într-un grup de israelieni, în apropierea unui baraj ridicat de armată în Nabluz. Patru oameni au fost răniţi, iar doi sunt în stare gravă. Grănicerii, aflaţi în apropiere, l-au împuşcat mortal pe şofer.

De la începutul lunii octombrie, când s-a declanşat această Intifadă a cuţitelor, 11 israelieni au fost ucişi în atacuri comise de palestinieni. Armata israeliană a ucis 72 de palestinieni, dintre care 43 erau pe punctul de a comite sau tocmai comiseseră atacuri.