ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Oravița – ITPF Timișoara au depistat, la frontiera cu Serbia, 25 de cetățeni irakieni, care au încercat să intre ilegal în România, se arată într-un comunicat.

În cursul noptii trecute, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Oravița, județul Caraș - Severin, au declanșat o acțiune specifică pe linia combaterii migrației ilegale, în urma căreia au depistat, pe direcția localității de frontieră Comoraste, 25 de cetățeni străini care se deplasau dinspre frontiera cu Serbia spre interiorul țării.

Persoanele în cauză, care nu își justificau prezența în zonă, au fost conduse la sediul Poliției de Frontieră Oravița pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare s-a stabilit că cei în cauză sunt cetățeni irakieni, 11 bărbați, 4 femei și 10 minori, cu vârste cuprinse între 3 și 36 de ani, care nu aveau documente asupra lor. Aceștia au declarat că au trecut ilegal frontiera din Serbia în România cu intenția de a ajunge în țări din vestul Europei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

În condițiile în care Ungaria a adoptat săptămâna trecută reintroducerea detenției sistematice a tuturor migranților care intră în țară, aceștia aleg rute ocolitoare prin România și Croația, în încercarea de a ajunge în Occident.



Foto: Poliția de Frontieră