ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Imran Khan, actualul prim ministru al Republicii Islamice Pakistan, în vârstă de 68 de ani, a fost testat pozitiv cu Covid-19 la doar două zile de la vaccinare, conform declarației ministrului sănătății, Faisal Sultan.

Demnitarul a fost testat pentru coronavirus după ce a acuzat o ușoare tuse, iar în prezent a început să dezvolte o febră de intensitate moderată. Momentan, Khan se află în izolare, într-o stare bună. Ministrul Sănătății nu exclude posibilitatea infectării înainte de a face vaccinul, care a avut loc în 18 martie.

Premierul și-a exprimat îngrijorarea cu privire la rezultatul pozitiv al testului, sperând că acest fapt nu va descuraja oamenii de rând ai Pakistanului să se vaccineze, a menționat un consilier al lui, Shabhaz Gill, la un post de televiziune.

Pakistanul a raportat peste 620.000 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, la o populație de 220 de milioane de locuitori, dintre care 13.800 de decese, precizează agerpres.ro.

Inițiativa premierului de a se vaccina, făcând publice imaginile, a fost o încercare de a conferi credibilitate populației cu privire la campania de vaccinare generală din Pakistan, începută în 10 martie.

Țara folosește în momentul de față vaccinurile produse de AstraZeneca, CanSinoBio și, respectiv, Sinopharm, o producție chinezească.

Același Khan, afirma la începutul pandemiei că „97% dintre bolnavi se vindecă complet”, dar situația a luat o altă întorsătură. Recent, au fost introduse măsuri noi de prevenire a virusului, oficialii pakistanezi decretând carantinări locale. Premierul Khan i-a dojenit pe concetățenii săi, acuzându-i că "nu iau în serios pandemia".