ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Gigantul farmaceutic Pfizer majorează prețurile vaccinurilor sale COVID-19 cu 400%, potrivit unor rapoarte, relatează publicația SLAY.

Creșterea uriașă a prețurilor vine în contextul în care programul guvernului federal de achiziționare a dozelor se apropie de sfârșit.

Potrivit unui raport al Reuters, președintele Pfizer, Angela Lukin, a anunțat joi că gigantul farmaceutic va cere între 110 și 130 de dolari pe doză.

Cu toate acestea, vaccinurile vor fi disponibile gratuit pentru americanii cu asigurare privată sau guvernamentală.

"Suntem încrezători că nivelul de preț din SUA al vaccinului COVID-19 reflectă rentabilitatea globală a acestuia și se asigură că prețul nu va fi o barieră pentru accesul pacienților", a remarcat aceasta.

Lukin a adăugat că sectorul privat nu va începe să se ocupe de achiziția de vaccinuri până în 2023 "cel mai devreme", în funcție de epuizarea rezervei actuale a guvernului.

Guvernul Statelor Unite a achiziționat sute de milioane de doze de vaccin de la Pfizer, care a încheiat un parteneriat cu BioNTech pentru fabricarea produsului.


Afacerea implică un cost de puțin peste 30 de dolari pe doză.

Pfizer a declarat că piața pentru vaccinurile COVID-19 va fi la fel de mare ca și cea a vaccinurilor antigripale pentru adulți, deși va fi nevoie de mai mult timp pentru ca afacerea să se dezvolte pe piața pediatrică.