ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un cutremur puternic s-a produs, astăzi, 14 februarie 2023, în România. Seismul a fost resimțit puternic în Cluj, București, precum și în alte orașe/

 
 ACTUALIZARE 18:00
 
A patra replică s-a produs în OLTENIA, GORJ un cutremur slab cu magnitudinea ML 2.8, la adâncimea de 10 km.

A cincea replică s-a produs în OLTENIA, GORJ un cutremur mediu cu magnitudinea ML 4.2, la adâncimea de 15 km.
 
 ACTUALIZARE 16:50
 
O a treia replică, cu o magnitudine de 2,8 pe scara Richter,  a avut loc la o oră distanță. 
 
Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului susține în primă fază că seismul a avut 4,5 grade la Vrancea. INCDFP a revenit ulterior cu două actualizări și susține că e unul mai mare, de 5,7 grade, informează Știripesurse.

„2023-02-14 15:16:53 cutremur in OLTENIA, GORJ, ml=5.7, h=40.0km.

Cutremur Oltenia, judetul Gorj 2023-02-14 15:16:53, mag 5.7.”
 
IGSU face primele precizări după cutremurul care a lovit România. Alte două replici au fost confirmate în scurt timp. În urmă cu puțin timp, în Oltenia, Gorj s-a produs un cutremur cu intensitatea de 5,7 pe Richter, la o adâncime de 40 km, anunță IGSU.
 
Până la acest moment, nu au fost primite apeluri prin intermediul 112 și nici nu au fost semnalate pagube materiale sau victime.

Echipaje operative din județele unde seismul a fost resimțit vor fi trimise în teren pentru efectuarea misiunilor de recunoaștere. Informații despre măsurile și modul de comportare înainte, în timpul și după producerea unui seism, aici: https://fiipregatit.ro/ghid/cutremur/
 
 
Citiți și: