ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Olimpicii români au cucerit zece medalii - trei de aur, cinci de argint și două de bronz -  la a XXII-a ediție a Olimpiadei Internaționale Pluridisciplinare Tuymaada, desfășurată între 5 - 11 iulie, în Yakutsk, capitala Republicii Saha din Federația Rusă.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Educației și Cercetării Științifice, elevii români au fost premiați la toate cele patru probe ale concursului: chimie, matematică, informatică și fizică.

La chimie, România a obținut o medalie de aur cu punctaj maxim prin Cristian Robert Râclea, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național ''Vasile Alecsandri" din Galați, și două medalii de argint: Maria Velicu, clasa a X-a la Liceul Internațional de Informatică din București, și Sabina-Giorgiana Fîrțală, clasa a XI-a la Colegiul Național ''Petru Rareș'' din Piatra-Neamț. Cristian Robert Râclea a fost medaliat cu aur și la ediția precedentă, transmite Agerpres.

La matematică, Andreea Dima, clasa a IX-a la Colegiul Național ''Tudor Vianu" din București, și Mihnea-Gabriel Doică, clasa a IX-a la Liceul Internațional de Informatică din București, au câștigat câte o medalie de bronz. Din echipa de matematică a făcut parte și Ștefan Cristian Popa, clasa a IX-a la Liceul Internațional de Informatică din București.

La informatică au obținut două medalii de aur Darius Marian, clasa a XI-a la Liceul Internațional de Informatică din București, și Andrei Costin Oncescu, clasa a X-a la Colegiul Național ''Dinicu Golescu" din Câmpulung Muscel, iar Vlad Mihai Rochian, clasa a X-a la Liceul Teoretic ''Grigore Moisil'' din Timișoara, a obținut o medalie de argint.

La fizică România a obținut două medalii de argint prin Iulian Robert Răveanu și Mihai Ovidiu Popa, ambii elevi în clasa a XI-a la Liceul Internațional de Informatică din București.

La ediția din acest an a Olimpiadei Internaționale Pluridisciplinare Tuymaada au participat peste 150 de concurenți din 6 țări.

Lotul olimpic revine în țară luni, la ora 12,40, pe Aeroportul Internațional ''Henri Coandă'', cu o cursă Air Berlin.