ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Flăcări au putut fi văzute în Rusia luni, la primele ore ale dimineții, după ce presupuse lovituri de rachete ucrainene au aruncat în aer două depozite de petrol care aprovizionează trupele armatei ruse care luptă pentru controlul Donbasului, precum și conducta principală prin care petrolul rusesc ajunge în Europa.

Depozitul de petrol Transneft-Druzhba, situat în orașul Briansk, la aproximativ 122 de kilometri de granița cu Ucraina, a luat foc la ora locală 2 dimineața, înainte ca un al doilea incendiu să izbucnească la o instalație militară din apropiere, aproximativ 15 minute mai târziu, a anunțat presa de stat rusă luni dimineața, potrivit The Daily Mail

O înregistrare video din momentul în care a izbucnit unul dintre incendii pare să surprindă sunetul unei rachete care se apropie, înainte de declanșarea unei explozii de proporții, care a format o minge de foc pe cer. Briansk este un centru logistic pentru forțele ruse care luptă împotriva Ucrainei în Donbas, în timp ce conducta Druzhba (Drujba înseamnă „Prietenie” în limba rusă, n.r.) este una dintre principalele rute prin care petrolul rusesc ajunge în Europa. VIDEO:

Exploziile au avut loc în timp ce serviciile de informații britanice au declarat că Rusia „încă nu a reușit să realizeze o străpungere semnificativă” a liniilor defensive din Donbas, în ciuda faptului că Ucraina a dat „lovituri semnificative” forțelor lui Putin. Ministerul britanic al Apărării a declarat că sprijinul logistic și de luptă deficitar împiedică avansarea Rusiei, așa cum s-a întâmplat și în efortul eșuat de a cuceri Kievul.  
 
Nu este un incendiu singular în Rusia
 
Cel puțin 17 persoane au murit în incendiul de săptămâna trecută de la un centru de cercetare militară aerospațială din Rusia, au anunțat luni autoritățile, citate de Yahoo News.

Guvernul regional din Tver, oraș situat la aproximativ 180 de kilometri nord-vest de Moscova, a declarat că până în prezent au fost identificate doar 5 dintre victime.

Joi a izbucnit un incendiu puternic la Institutul Central de Cercetare pentru Apărare Aeriană și Spațială al Ministerului rus al Apărării din Tver, autoritățile luptându-se o zi întreagă pentru a-l stinge.

Anterior, declarațiile oficiale indicau 27 de răniți, dintre care 13 spitalizați.

Momentan, cauza incendiului nu a fost elucidată. Ancheta continuă pentru a o stabili.

Institutul de cercetare a fost implicat în dezvoltarea unora dintre cele mai moderne sisteme de armament rusesc, inclusiv, se pare, racheta Iskander.