ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Peste 60 de hectare de vegetație uscată și stuf au ars, în ultimele 24 de ore, în urma a două incendii produse în zona Văii Prutului, în extravilanul orașului Murgeni și pe raza localităților Blăgești și Rânzești, au informat reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de urgență (ISU) Vaslui, potrivit Agerpres, citat de ȘtiriPeSurse. 

Echipajele de pompieri și serviciile de urgențe voluntare au fost prezente la locul stingerii incendiului, alături de locuitori, care au participat și ei. 

„În momentul sosirii pompierilor în zona Murgeni - Blăgești, incendiul se manifesta într-o zonă extrem de greu accesibilă și mlăștinoasă, pe o suprafață de peste 30 hectare. Vântul puternic a propagat foarte rapid incendiul în zone înconjurate de apă. După aproximativ cinci ore de luptă cu flăcările, incendiul a fost lichidat. Numai în aceasta zonă, incendiul a distrus 52 hectare stuf, vegetație uscată și mărăciniș. La Rânzești, la sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta violent la stuful de pe malul râului Prut, pe o suprafață de aproximativ 10 hectare. Incendiul se manifesta într-o zonă protejată. După aproximativ două ore și jumătate incendiul a fost lichidat, nefiind înregistrate victime. Au ars aproximativ 12 hectare stuf și mărăciniș. Cauza probabilă de izbucnire a celor două incendii este focul deschis în spații deschise", a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Marius Stanciu.
 
Potrivit oamenilor legii, arderea vegetației uscate, a deșeurilor și altor materiale combustibile este strict interzisă și nu se poate efectua fără obținerea permisului de lucru cu foc deschis, fiind considerată o contravenție, amenzile fiind cuprinse între 1.000 și 2500 lei.