ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Pelerinajul la sărbătoarea Sfântului Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucureștilor, începe joi, cu procesiuni în cadrul cărora moaștele Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou și cele ale Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica vor fi depuse spre închinare la baldachinul de pe Colina Patriarhiei. Traficul rutier va închis între orele 12.00 și 13.30 pe traseele unde se vor desfășura procesiunile.

Potrivit Patriarhiei Române, pelerinajul la sărbătoarea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou - ocrotitorul Bucureștilor, care este prăznuit în 27 octombrie - se va desfășura în perioada 25-29 octombrie.
 
Astfel, joi, la ora 12.00, va avea loc procesiunea Calea Sfinților, cu sfintele moaște și icoana Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucureștilor, de la Catedrala Patriarhală, pe bulevardul Regina Maria, până la Crucea brâncovenească de la baza Dealului Patriarhiei.

Începând cu aceeași oră, de la Catedrala Mitropolitană Sfântul Spiridon - Nou, vor fi aduse în procesiune sfintele moaște și icoana Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica, pe traseul Calea Șerban Vodă, strada Bibescu Vodă, până la urcarea pe Dealul Patriarhiei.

La ora 12.30, cele două procesiuni se vor întâlni la Crucea brâncovenească de la baza Dealului Patriarhiei și vor înainta împreună până la Catedrala Patriarhală, unde vor fi întâmpinate de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel la Altarul de vară. Apoi, sfintele moaște și icoane vor fi depuse spre închinare în baldachinul de pe Colina Patriarhiei, unde vor rămâne până luni.

Potrivit Brigăzii Rutiere, traficul rutier va fi închis, joi, între orele 12.00 - 13.30, pe durata desfășurării procesiunilor, pe traseele Platoul Catedralei Patriarhale - Str. Patriarhiei - Str.11 Iunie - Bd. Regina Maria - Aleea Dealul Mitropoliei și Biserica Sf. Spiridon cel Nou - Calea Șerban Vodă - Str. Bibescu Vodă - Aleea Dealul Mitropoliei, dar și pe străzile care acced în acestea.

Vineri, la sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, de la ora 9.30, la Altarul de vară de lângă Catedrala Patriarhală se va săvârși Sfânta Liturghie.

Sâmbătă, la sărbătoarea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucureștilor, începând cu ora 9.00, la Altarul de vară de lângă Catedrala Patriarhală va fi oficiată Sfânta Liturghie de către PF Daniel, patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, împreună cu un sobor de ierarhi, preoți și diaconi.
Duminică, la sărbătoarea Sfântului Ierarh Iachint de Vicina, de la ora 9.30, în Catedrala Patriarhală se va săvârși Sfânta Liturghie.

Luni, de la ora 9.30, în Catedrala Patriarhală se va săvârși Sfânta Liturghie, iar la ora 12.00, racla cu moaștele Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica se va întoarce la Mănăstirea Cernica.