ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Federația americană pentru Hrană și Medicamente (FDA) a aprobat vineri administrarea vaccinului COVID de la Pfizer la copiii aflați în grupa de vârstă 5-11 ani.

Associated Press scrie că FDA a dat o autorizare de utilizare în regim de urgență pentru administrarea la copii de doze reduse, o treime din cele pentru adulți și adolescenți.

Marți, 2 noiembrie, se așteaptă recomandările finale de la Centrul american pentru Controlul și Prevenția Bolilor (CDC), iar vaccinarea copiilor de peste cinci ani ar putea începe încă de la sfârșitul acestei săptămâni.

Pfizer are deja în vedere să „înceapă expedierea a milioane de flacoane de vaccin pediatric – cu dopuri portocalii, pentru a se evita confuzia cu cele pentru uz general, cu dopuri violet”, scrie AP.

Autorizarea a fost dată la doar câteva zile după ce dozele pentru copii au fost aprobate de Comisia Consultativă pentru Vaccinuri din cadrul FDA.

Șocantă a fost cu acel prilej afirmația unuia dintre membrii Comisiei,  dr. Eric Rubin de la Harvard, care a spus textual:

„Nu vom afla niciodată cât de sigur este acest vaccin dacă nu începem să-l administrăm. Așa funcționează lucrurile.”

Ceea ce înseamnă o recunoaștere oficială și fără înconjur că asistăm la transformarea copiilor în cobai.

Și mai stranie este încăpățânarea cu care autoritățile sanitare și politice se încăpățânează să vaccineze copiii de la cele mai fragede vârste, în condițiile în care datele arată că virusul SARS-CoV-2 reprezintă pentru aceștia un risc infim, aproape nul.

Dimpotrivă, după cum recunoștea până și publicația de stânga Wired, în luna iulie, riscul miocarditei legate de vaccin la băieți și bărbații tineri contrazice discursul public al autorităților potrivit căruia „avantajele vaccinării sunt mai mari decât orice prejudicii”.

În vara aceasta, o echipă de cercetători de la Johns Hopkins School of Medicine studiat datele din asigurările medicale, din perioada aprilie-august 2020, ale unui eșantion format din 48.000 de copii cu vârsta sub 18 anui diagnosticați cu COVID-19” și „a descoperit o rată a mortalității de zero la copiii fără comorbidități preexistente, cum ar fi leucemia”.
 
Cercetătorul principal, dr. Marty Makary, a acuzat CDC că își întemeiază pledoaria în favoarea vaccinării copiilor cu vârstă școlară pe „date subțiri”.