ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Trupele militare trebuie să înceapă imediat să primească vaccinul anti-COVID, a declarat miercuri secretarul Apărării, Lloyd Austin, într-o notă, ordonând liderilor de servicii să "impună termene ambițioase pentru implementare", relatează AP News și Epoch Times.

Mai mult de 800.000 de membri ai armatei nu și-au făcut încă vaccinul, potrivit datelor Pentagonului. Iar acum că vaccinul Pfizer a primit aprobarea deplină din partea Food and Drug Administration, Departamentul Apărării îl adaugă pe lista vaccinurilor obligatorii pe care trebuie să le facă trupele în cadrul serviciului militar.

Memorandumul de la Austin nu dictează un calendar specific pentru finalizarea vaccinărilor. Dar precizează că serviciile militare vor trebui să raporteze periodic progresele înregistrate. Un oficial de rang înalt din domeniul apărării a declarat că Austin a transmis clar serviciilor că se așteaptă ca acestea să se miște rapid și că acest lucru va fi finalizat în câteva săptămâni, nu în câteva luni.

"Pentru a apăra această națiune, avem nevoie de o forță sănătoasă și pregătită", a spus Austin în memoriu. "După o consultare atentă cu experții medicali și conducerea militară și cu sprijinul președintelui, am stabilit că vaccinarea obligatorie împotriva bolii coronavirus... este necesară pentru a proteja Forța și a apăra poporul american".

Trupele vor putea să-și facă vaccinurile Pfizer la bazele lor și de la comandamentele lor din întreaga lume. Pentagonul a declarat că are suficiente rezerve de vaccinuri pentru a satisface cererea. Membrii serviciului individual pot, de asemenea, să meargă și să obțină oricare dintre celelalte vaccinuri COVID pe cont propriu.

Cu toate acestea, îndeplinirea mandatului de vaccinare ar putea fi o provocare pentru forțele Gărzii Naționale, care sunt împrăștiate în toată țara și se adună doar o dată pe lună pentru exercițiile obligatorii.

Potrivit Pentagonului, există peste 1,3 milioane de soldați în serviciul activ și aproape 800.000 în Gardă și Rezervă. Și, până la 18 august, peste 1 milion de membri ai serviciului activ, ai Gărzii și ai Rezervei erau complet vaccinați și alți aproape 245.000 au primit cel puțin prima doză.

Oficialii din domeniul apărării au declarat că este esențial ca trupele să se vaccineze, deoarece trăiesc și lucrează în strânsă colaborare, iar apariția unor focare ar putea împiedica capacitatea armatei americane de a apăra America.

Oficialii militari au declarat că nu au cifre specifice cu privire la numărul de soldați din Gardă care nu sunt încă vaccinați, iar Pentagonul oferă doar un total de trupe care reunește serviciul activ, Garda și Rezerva într-o singură statistică.

Oficialii Gărzii au spus tot timpul că este foarte dificil să evalueze câți dintre cetățenii lor soldați au fost vaccinați. Și abia acum vor putea începe să urmărească efectiv numărul cu mai multă precizie, pe măsură ce membrii Gărzii se vor prezenta la weekendurile de exercițiu din această toamnă.

Informând presa miercuri, purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, a declarat că se așteaptă ca comandanții să execute ordinul privind vaccinarea cu "pricepere și și o măsură de compasiune". Membrii serviciului care se opun, a spus el, vor avea ocazia să se întâlnească cu personalul medical și cu propriul comandament, pentru a se asigura că trupele înțeleg riscurile pentru ei înșiși și pentru colegii lor de echipă dacă nu fac vaccinul.

Întrebat despre pedepsele specifice pentru nerespectare, Kirby a spus că comandanții au la dispoziție o "gamă largă de instrumente" pe care le pot folosi. "Este un ordin legal și anticipăm pe deplin că trupele noastre vor urma ordinele legale", a adăugat el.

Marina și Corpul de Marină au declarat că nu au avut nicio cerere de scutire religioasă pentru alte vaccinuri în ultimii ani, iar Forțele Aeriene au spus că au fost puține. Armata nu a fost în măsură să furnizeze date.

Puțin peste jumătate din populația americană este complet vaccinată cu una dintre cele trei opțiuni ale țării, de la Pfizer, Moderna sau Johnson & Johnson.

Decizia Pentagonului se aplică doar vaccinului Pfizer. Moderna a depus, de asemenea, o cerere la FDA pentru aprobarea completă a vaccinului său. J&J a declarat că speră să facă acest lucru în cursul acestui an.