ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



ACTUALIZARE 20:50 Jandarmeria nu a fost solicitată să intervină la incidentul petrecut sâmbătă, la Băile Tușnad, când o femeie, care a protestat în timpul discursului premierului Ungariei, Viktor Orban, a fost agresată de câteva persoane, a declarat pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi Harghita, Gheorghe Suciu. Acesta a precizat că incidentul a fost 'gestionat' de firma de pază angajată de organizatori, iar femeia în cauză poate depune plângere la Poliție împotriva celor care au lezat-o.

„Legea 60/1990 zice clar că organizatorii sunt obligați să asigure un dispozitiv propriu de ordine, ceea ce au făcut, și, în același timp, să delimiteze spațiul de desfășurare a adunării publice, ceea ce iarăși au făcut. Noi nu am fost solicitați să intervenim, dacă am fi fost solicitați, în mod cert am fi intervenit (...) Conform legii, noi asigurăm perimetrul în zona unde se desfășoară adunarea publică, nu în interior. În interior asigură dispozitivul propriu de ordine al organizatorilor, iar ei au angajat o firmă de pază. Într-adevăr, a fost o doamnă care a fost scoasă afară de un angajat al firmei de pază (...) Doamna are dreptul, normal dacă se consideră lezată, să depună plângere la Poliție, fără cea mai mică problemă”, a declarat Gheorghe Suciu.

 În timpul discursului premierului ungar la Universitatea de Vară și Tabără Studențească din Tușnad, o femeie a protestat și a încercat să fluiere.  Protestatara a fost atacată de câțiva bărbați, care purtau pălării verzi și a fost evacuată din apropierea tribunei, anunță rador.ro.
 
Ulterior, o femeie care s-a declarat soția ziaristului Bayer Zsolt - un formator de opinie și membru fondator al partidului de guvernământ din Ungaria, Fidesz - a susținut că ea a eliminat-o pe protestatară, pe care a jignit-o.

Jurnalista Parászka Boróka, redactor la Radio România Târgu Mureș, a încercat să obțină informații, dar si ea a fost agresată verbal de ziaristul Bayer Zsolt.

Premierul Ungariei a declarat sâmbătă că alegerile parlamentare care vor avea loc anul viitor în țara vecină au și o „miză europeană" și că prin măsurile luate Ungaria a reușit să înfrâneze valul de migrație către Europa, potrivit Agerpres.    
 
Orban a adăugat că „se aud voci" potrivit cărora dacă socialiștii vor veni la putere în urma alegerilor de anul viitor, vor demola acel gard și vor lăsa emigranții să intre în Ungaria și în Europa, deci, vor „ajuta la acel proces de amestecare a populației autohtone europene cu cea musulmană".   Premierul Ungariei a susținut că există anumite „puteri" care vor să slăbească și să înlăture guvernul de la Budapesta pentru a putea elimina obstacolul din calea fluxului migraționist, făcând trimitere directă la simpatizanții magnatului George Soros și la 'birocrații de la Bruxelles'.    
 
 „Dacă nu vom câștiga alegerile, putem pierde absolut tot pentru ce am lucrat și am muncit în anii trecuți, vor veni vremuri în care nu vom putea construi nimic. Sunt convins că dacă va veni un guvern meschin, care va servi puterilor globaliste, Ungaria va pierde pentru multe decenii de acum înainte", a declarat Viktor Orban, potrivit traducerii oficiale asigurate de organizatori.