ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Prezentatoarea BBC Lisa Shaw, în vârstă de 44 de ani, a murit din cauza complicațiilor provocate de vaccinul AstraZeneca, la trei săptămâni după ce a fost inoculată, a constatat medicul legist, informează Daily Mail. Numai în România nu se fac autopsii în cazul deceselor de după vaccin și nimeni nu moare de vaccin, potrivit autorităților, în frunte cu Valeriu Gheorghiță și Adriana Pistol de la INSP.

Prezentatoarea BBC Lisa Shaw a murit din cauza complicațiilor provocate de vaccinul Covid-19 de la AstraZeneca, a concluzionat astăzi un medic legist.

Prezentatoarea a murit la Royal Victoria Infirmary din oraș, la puțin peste trei săptămâni după ce a primit prima doză de vaccin, a declarat medicul legist Karen Dilks.

Într-o declarație emisă după audiere, familia lui Shaw a declarat: "Aceasta este o altă zi dificilă în ceea ce a fost o perioadă devastatoare pentru noi.

„Moartea iubitei noastre Lisa a lăsat un gol teribil în familia noastră și în viețile noastre.

A fost cu adevărat cea mai minunată soție, mamă, fiică, soră și prietenă.

Am spus tot ce am vrut să spunem în public în acest moment și cerem să fim lăsați singuri pentru a plânge și a ne reconstrui viețile în privat. Vă mulțumim”.

Shaw, despre care nu se știa că avea probleme de sănătate, a dezvoltat dureri de cap "severe" la o săptămână după ce a primit vacccinul și s-a îmbolnăvit grav câteva zile mai târziu, au declarat anterior rudele sale.

Complicația i-a determinat pe șefii din domeniul sănătății din Marea Britanie să recomande tuturor persoanelor sub 40 de ani să primească în schimb Pfizer sau Moderna.
 

Dar cercetătorii insistă că legătura este rară, efectul secundar fiind considerat a afecta doar unul din 50.000 de pacienți sub 50 de ani cărora li se administrează vaccinul de fabricație britanică.

Rik Martin, editor executiv interimar la BBC Radio Newcastle, a declarat la momentul decesului: "Toată lumea de la stație este devastată și se gândește la familia minunată a Lisei.

'A fost o colegă de încredere, o prezentatoare strălucită, o prietenă minunată și o soție și mamă iubitoare.

'Îi plăcea să fie la radio și era iubită de publicul nostru.

'Am pierdut o persoană specială care a însemnat foarte mult pentru foarte mulți oameni'. 

Chris Burns, șeful BBC Local Radio, a adăugat: 'Lisa a fost o prezentatoare talentată care a realizat deja multe și ar fi realizat mult mai mult'. 

Autoritățile de reglementare din Marea Britanie au constatat 411 cazuri de tromboză indusă de vaccin după administrarea serului AstraZeneca până la 28 iulie. Patruzeci și trei de cazuri au apărut după o a doua doză.