ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Infografia zilei vine din partea consilierului senatorial Vlad Cubreacov de la Chișinău, care prezintă o statistică din 2010 privind apartenența confesională a locuitorilor Rusiei. Din aceasta rezultă că procentul ateilor, credincioșilor „fără religie” și al musulmanilor (total 44,5%) îl depășește pe cel al creștinilor ortodocși (41%). În imaginea de mai jos, urmașul lui Stalin s-a descălțat și a rămas în ciorapi la inaugurarea cele mai mari moschee din... Moscheeva.
 
 
„Apartenența religioasă/confesională a cetățenilor Federației Ruse, conform datelor recensământului general al populației din 2010.
Biserica Ortodoxă Rusă - 41,0%
Ortodocșii ruși de rit vechi - 0,2%
Ortodocși (fără indicarea apartenenței jurisdicționale) - 1,2%
Protestanți - 0,2%
Romano-catolici - 0,1%
Creștini (fără indicarea confesiunii) - 4,1%
Musulmani (fără indicarea confesiunii) - 6,5%
Budiști - 0,4%
Iudei - 0,1%
Diverse religii orientale - 0,1%
Cultul tradițional al strămoșilor - 1,2%
Cred în Dumnezeu, dar nu au nicio religie - 25%
Atei - 13%”, a scris expertul Vlad Cubreacov pe Facebook

„Problema e că din cei 41% care se declară că aparținând BORu doar 2% merg la biserică macar o dată pe an. Asta înseamnă sub 1% din ansamblul corpului social”, a adăugat acesta.

Rămâne de văzut câți ruși s-au mai creștinat după ce Vladimir Vaccinovici Putin a inaugurat și cea mai mare moschee din Rusia, la Moscova, alături de președintele palestinian, Mahmoud Abbas, și președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan.