ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Paul Pârvu, celebrul jurnalist apelat cu „Măi, animalule!” de Ion Iliescu în 1992, a decedat chiar înainte de a împlini 61 de ani. Ultimele săptămâni și le petrecuse internat în spital, după un AVC pe care îl suferise în luna octombrie. Practic, din coma în care a intrat din cauza AVC-ului nu a mai ieșit până a murit. El a fost externat după vreo luna din ATI și transferat într-un soi de azil la Agigea. Jurnalistul nu a murit din cauză de Covid, după cum a scris presa plătită de Guvern sau de alte instituții, din țară și străinătate. Deși situația lui vaccinală nu este clară, profilul său de Facebook conține mai multe postări vacciniste din zona USR și Renew Europe a lui Dacian Cioloș. Paul Pârvu afirma printre colegii din Constanța că s-a vaccinat. Jurnalistul a suferit un prim AVC în octombrie 2021, cauza morții de ieri fiind tot un AVC. Funeraliile regretatului jurnalist au avea loc astăzi, foarte rapid, la ora 16:00, în cimitirul din Agigea. 

„De ce strigi, bă, ca animalu'?", a fost reacția violentă pe care Ion Iliescu i-a avut-o la Constanța față de Paul Pârvu, ziarist la Telegraf, în timpul vizitei prilejuite de Ziua Marinei (Sfânta Maria Mare), pe 15 august 1992. Cristian Pațurcă, autorul Imnului Golanilor, i-a compus și o melodie intitulată „Măi, animalule”.
 
Paul Pârvu era jurnalist la ziarul Telegraf și intenționa să-i adreseze mai multe întrebări fostului președinte. Într-un interviu acordat, în 2011, pentru Ziua de Constanța, ziaristul constănțean a rememorat momentul care l-a făcut cunoscut pe plan național.

„Am căutat-o cu lumânarea, pentru că pentru noi, fie că ne numeam Mazăre, Pârvu, Băcanu sau oricine altcineva din presa românească, Iliescu era ceea ce zbieram noi în Piața Universității: „Iliescu, pentru noi, este Ceaușescu doi”. Pentru mine, el a rămas așa, pentru foștii mei colegi, se pare că nu. Întâmplarea în sine nu a fost deci chiar o întâmplare, nu l-am provocat pe președinte, deși mi s-a tot sugerat în cele trei ore cât l-am așteptat în fața Prefecturii, pe 15 august 1992. Pur și simplu nu am putut să mă abțin să nu-i arăt cât de mult apreciam faptul că ne ferește de o prea bruscă trecere în normalitate.

Nu mă așteptam să fie atât de impresionat de insistența mea încât să mă trezesc cu el de gât, până în momentul în care a constatat că din buzunar tocmai îmi cădea o legitimație mare, galbenă, pe care scria PRESA”, a povestea Paul Pârvu. Cititi interviul integral AICI
 
 

Deși era gata să moară de gât cu neocomunistul Ion Iliescu, nu i-a putut rezista neomarxistei Ioana Mihăilă, ministra vaccinistă a Sănătății USR-PLUS, căreia i-a dedicat o postare laudativă, precum cea de mai jos:

„Cât de BINE (spre… EXCELENT, chiar!) s-a prezentat astăzi NOUL MINISTRU, Doamna doctor Ioana Mihăilă (membră P.L.U.S.), la conferința-de-presă convocată la Ministerul-Sănătății, imediat după depunerea jurământului la Palatul-Cotroceni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A știut inclusiv cum să… „PUNĂ-CAPAC” (dar… într-un mod FOARTE-ELEGANT, deși FERM, DEMN și, mai ales, COMPETENT-RESPONSABIL!!!) unor întrebări… ULTRA-VENINOASE (!!!!!), pline de REA-CREDINȚĂ…, venite mai ales de la reporterii… televiziunilor-de-știri naționale!!!
(SINCERE!) FELICITĂRI și (MULT!) SUCCES, Doamnă ministru!”, îi ura Paul Pârvu actualei ex-ministre useriste a Sănătății, vaccinista și carantinatoarea României Ioana Mihăilă.
 
Pe 21 aprilie 2021, regretatul jurnalist redistribuia postarea europarlamentarului Nicu Ștefănuță (USR) de propagandă pentru campania de vaccinare (pe care USR și-a asumat s-o promoveze ca pe un program politic, punând reclame la vaccinare în geamurile tuturor sediilor de partid din țară, precum și pe Facebook): 

„Vara se apropie, dar spitalele sunt pline, iar lupta între vaccin și noile tulpini e departe de a fi câștigată.  
În România, vaccinarea este abia la 13%, în timp ce majoritatea statelor UE au depășit 17%. 
Ieri au fost livrate peste 500 mii de doze de vaccin Pfizer iar harta vaccinării, după cum puteți vedea și pe https://vaccin.live/ este verde. Așadar, nu mai există scuza "nu sunt locuri” sau "nu sunt suficiente doze”. Am ajuns în punctul în care mobilizarea depinde de buna comunicare autorități - personal medical - cetățeni. 
Care a fost rețeta succesului în alte țări? Cum au fost convinse persoanele nehotarâte să se vaccineze? Care sunt de fapt motivele celor care nu se vaccinează, deși cred în eficiența vaccinului? Ce putem face noi, în România? 
Am căutat pentru voi cele mai bune exemple din Europa, cum au facut alții pentru a ieși din criză. 
Ii voi scrie colonelului Gheorghiță pentru a pune în aplicare aceste idei. 
Scrieti-mi și voi dacă știți alte exemple de lucruri care au ajutat în cursa contra timp dintre vaccin și noile tulpini. 
Hai România! Putem câștiga această luptă! Trebuie doar ca toți să ne dorim, să ne implicăm”, scria Nicu Ștefănuță pe 21 aprilie 2021, redistribuit de ziaristul Paul Pârvu.

Deși încă nu este clară situația vaccinală a jurnalistului, se vede totuși că era un fervent adept al campaniei de vaccinare, distribuind pe pagina lui de Facebook reclame la „vaccinul” experimental și la vaccinarea în massă de la grupul Renew Europe, condus de Dacian Cioloș, actualul președinte al USR.
 
 

De asemenea, Paul Pârvu era un susținător al „resetării României” de către USR-PLUS (comasată în USR), precum și al restricțiilor politicii covidiene a guvernului PNL-USR-UDMR, după cum apare în altă postare laudativă la adresa alianței cu pricina. 
 
Pe 22 ianuarie 2021, într-o postare ilustrată cu bicepsul lui Iohannis înțepat, Paul Pârvu glossa împotriva „negaționiștilor” anti-vaccin „antisemiți” și „antioccidentali”, punând semnul egal între vaccinarea cu seruri experimentale și civilizație și preamărind binefacerile acestora care n-ar fi provocat nici o reacție adversă:

„Joi seara, la "RealitateaTV", profitând și de PROSTIA NĂTĂRĂULUI de moderator (PAPAGALUL ăla PENIBIL de Bogdan Musgoci), ȚAȚA de Adina Alberts (un fel deee... Șoșoacă, ceva - daaa'... NU MULT! -- mai spălată!), OBRAZNICA aia CU-GURA-MARE de soție a ESCROCULUI și BUFONULUI Viorel Cataramă, și-a continuat MISIUNEA PUTINISTO-CHINEZĂ de a ZBIERA, în deja clasicul stil negaționist și "conspiraționist", puternic ANTISEMIT și evident ANTIOCCIDENTAL, împotriva vaccinurilor anti-Covid europene și americane (produse de companiile "Pfizer-BioNtech" și "Moderna").
Ca de obicei, așa cum o comite frecvent la "Latrine" și la "GuițăTV", unde este "de-a casei", madam Cataramă-Alberts (sau invers...), de la înălțimea pregătirii și profesiei sale de medic... ESTETICIAN (!!!!!!!!), înjură cam tot ceea ce NU vine din Rusia sau R.P. Chineză, MANIPULÂND-GROSOLAN și MINȚIND-JEGOS (MULT-PREA!) credulul și ușor-influențabilul public românesc!”, scria Paul Pârvu pe 22 ianuarie 2021.
 
 
 
Pe 7 ianuarie 2021, Paul Pârvu scria un articol în care ironiza desfășurarea slujbei de Bobotează de către ÎPS Teodosie la malul mării, exacerbând „pericolul” răspândirii coronavirusului în aer liber și neomițând să menționeze plângerea penală depusă împotriva „Îps” (ghilimelele îi aparțin). 

Din aceleași motive, jurnalistul cu simpatii useriste deplângea și slujba ținută de Anul Nou 2020/2021 de Arhiepiscopul Tomisului conform tradiției la miezul nopții, adică încălcând „sfânta” interdicție arafatiană de a ieși din casă după ora 23:00, măsură abuzivă care s-a impus ocolind calea legislativă adecvată unei „hotărâri” de restrângere a libertăților constituționale, și care a fost anulată ulterior în instanță.

„ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a sfidat și de Anul Nou dispozițiile și regulile oficiale din perioada pandemiei Covid-19. El a ținut, la miezul nopții care marchează trecerea dintre ani, un "Te Deum”, contrar prevederilor stării de carantină de la Constanța, deciziilor autorităților centrale și chiar recomandărilor Patriarhiei, care a cerut și ea ca slujbele să nu se țină după ora 23.00. Poliția nu a reacționat nici acum conform obligațiilor legale, ceea ce îi face pe tot mai mulți constănțeni să se întrebe dacă nu ar fi cazul ca ministerul de Interne să fie condus, cu mână forte și fără ezitări, de un reprezentant al USR-PLUS. (...)”, scria fostul „golan” anticomunist, ajuns la bătrânețe propagandist neomarxist și aplaudac al „mâinii de fier” a dictaturii politico-medicale. 

Cu bune și cu rele, acesta a fost jurnalistul și omul Paul Pârvu din Constanța, al cărui destin s-a curmat brusc la nici 61 de ani, după două AVC-uri. Dumnezeu să-l odihnească în pace!