ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din America de Nord (SUA și Canada - OCA), Preafericitul Mitropolit Tihon, a făcut o declarație cu privire la evenimentele din Lavra Kiev-Pecersk. Mitropolitul a trimis și o scrisoare Comisiei SUA pentru Libertatea Religioasă Internațională în legătură cu aceste evenimente. Acest lucru este raportat de Departamentul de Informare și Educație al Bisericii Ortodoxe Ucrainene și semnalat de NewsChurch.

„Biserica Ortodoxă din America unește clerul și credincioșii din numeroase grupuri etnice, iar parohiile și eparhiile noastre împărtășesc tradițiile etnice ale multor Biserici Ortodoxe Locale. Biserica noastră are o legătură istorică deosebită cu tradițiile sfinte ale creștinismului ortodox, care provin din bisericile Rusiei, iar Kievul este orașul natal al tuturor popoarelor și bisericilor Rusiei în general și Ucrainei în special”, se arată în comunicat. 

„De aceea urmărim cu deosebită îngrijorare evoluția ultimelor evenimente din relațiile dintre autoritățile civile ale Ucrainei și frații călugări din Lavra Kiev-Pecerska, patria monahismului în Rusia și în special în Ucraina.”, se scrie în comunicat.
 
În numele clerului și credincioșilor Bisericii Ortodoxe din America, Mitropolitul Tihon a declarat următoarele: „Continuăm să ne rugăm pentru poporul Ucrainei și să condamnăm orice agresiune violentă, inclusiv invadarea de către Federația Rusă a teritoriului suveran al Ucrainei. Recunoscând nevoia legitimă a statelor de a-și asigura securitatea, mai ales în timp de război, condamnăm, de asemenea, restrângerea libertății religioase a oricărui grup de populație din Ucraina și condamnăm în special orice persecuție religioasă comună a Bisericii Ortodoxe Ucrainene sub conducerea Preafericitului Părinte Mitropolit Onufrie. Îi asigurăm încă o dată pe Mitropolit, clerul său și credincioșii ucraineni, care sunt cuprinsi de necazuri din toate părțile, că Biserica Ortodoxă din America este gata să sprijine Biserica Ortodoxă Ucraineană atât prin rugăciunile noastre, cât și prin orice alte mijloace".