ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Corina Șuteu, actualmente secretar de stat la Cultură, ar putea fi propusă pentru funcția de ministru al Culturii, în locul rămas vacant în urma demisiei lui Vlad Alexandrescu, conform unor surse politice citate de Hotnews.

Corina Șuteu, expert în politici culturale și unul dintre foștii directori ai Institutului Cultural Roman din New York, din timpul mandatului lui Horia Roman Patapivici, a fost numită în ianuarie secretar de stat la Ministerul Culturii printr-o decizie semnată de premierul Dacian Cioloș.
 
Din anul 2006, Corina Șuteu a deținut funcția de director al ICR din New York, una dintre cele mai importante și active filiale ale ICR din străinătate, până în toamna anului 2012, când a demisionat din solidaritate cu Horia Roman Patapievici, invocând presiunile politice impuse de USL asupra instituției culturale pe care acesta o conducea la București. 

Numele Corinei Șuteu este legat de scandalul "Poneiului roz cu zvastica", din 2008, care a vizat ICR New York. În vara acelui an, instituția condusă de la București de Patapievici, dar diriguită la New York de Camlia Șuteu a vernisat expoziția "Freedom for Lazy People" a artiștilor români IRLO, Omar și Nuclear Fairy, care a provocat un scandal imens, cu conotații internaționale. Un ponei roz cât o palmă cu o zvastică pe crupa lui a dat naștere unor acuzații de antisemitism și o campanie de denigrare publică a lui Horia Roman Patapievici și a Corinei Șuteu de la ICR. Printre desenele controversate se numără și cea în care, explica la acea vreme Papatpievici, este o alegorie, în care Moise îi propunea lui David să facă sex. 

Alături de Corina Șuteu, în fruntea ICR New York se afla și Cristian Neagoe, ale cărui "creații literare" au provocat o undă de șoc și au dat naștere unor dezbateri televizate aprinse. Intr-o emisiune TV, Neagoe a dat citire unor fragmente din cartea sa. Fiecare frază din textul cu pricina era însoțită de o înjurătură și de vulgarități greu de reprodus, pe care postul respectiv a fost nevoit să o acopere cu bipuri. 

 
În guvernul Cioloș, Corina Șuteu s-a ocupat până în prezent de politici și strategii pentru cultură.